Ιρλανδία: Χωρίς νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για τέσσερα χρόνια!

Ούτε απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν κατόρθωσε η Ιρλανδία να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη την τελευταία τετραετία σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την 5η αγωνιστική να την «τρομάζει» ακόμη περισσότερο, καθώς δεν έχει επικρατήσει ποτέ της Σερβίας.



Ιρλανδία: Χωρίς νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για τέσσερα χρόνια!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο συνέχισε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ιρλανδία, η οποία, αν και αποδείχθηκε πολύ καλύτερη από το Αζερμπαϊτζάν στο ενενηντάλεπτο του Σαββάτου (4/9), σκόραρε μόλις μία φορά στις 21 ευκαιρίες που δημιούργησε, και αρκέστηκε σε μία ισοπαλία, που μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Άμεση συνέπεια του αποτελέσματός της, αποτελεί το γεγονός πως παραμένει εκ νέου δίχως νίκη στην τρέχουσα προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022, με την πιο πρόσφατη επιτυχία της σε ανάλογη περίσταση, να χρονολογείται πριν από μία τετραετία,  απέναντι στην Μολδαβία με 2-0.

Τότε (το 2017), οι Ιρλανδοί και πάλι είχαν ξεκινήσει με 0/4, αλλά εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και επικράτησαν της αδύναμης Μολδαβίας (2-0), ολοκληρώνοντας μάλιστα τις υποχρεώσεις του ομίλου με 2x2, καθώς επικράτησαν και της Ουαλίας με 1-0 μακριά από το «σπίτι» τους.

Κάτι ανάλογο φυσικά επιθυμούν να υλοποιήσουν και φέτος, με την ειδοποιό διαφορά της αντιπάλου όμως να είναι αισθητή. Και αυτό διότι στον δρόμο τους τώρα, βρίσκεται η Σερβία του εκπληκτικού Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (7 γκολ σε τέσσερα ματς), με την Ιρλανδία να μην έχει επικρατήσει της επικείμενη αντιπάλου της ποτέ.

Θα μπορέσει το σύνολο του Στέφεν Κένι να πετύχει την πολυπόθητη πρώτη νίκη, και να μην εξακολουθήσει να ηττάται στο «γκολ» για πέμπτο διαδοχικό ματς; Οψόμεθα…

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ