Υπερασπίστηκε τον Αρτέτα και την μεταγραφική πολιτική της Άρσεναλ ο Έντου!

Την δική του οπτική, αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση που επικρατεί την δεδομένη χρονική στιγμή στην Άρσεναλ, αλλά και την ακριβή «μεταγραφική πολιτική» που δεν έχει ως στιγμής αποδώσει, παρέθεσε σε συνέντευξη του στο Sky Sports ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας και πρώην ποδοσφαιριστής της, Έντου, υπερασπιζόμενος και τον Μικέλ Αρτέτα.



Υπερασπίστηκε τον Αρτέτα και την μεταγραφική πολιτική της Άρσεναλ ο Έντου!

Πρόκειται δεδομένα για μία πρωτόγνωρη σεζόν για την Άρσεναλ. Βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά ύστερα από το 1995, και παράλληλα πραγματοποιεί το χειρότερό της ξεκίνημα επί εποχής Premier League, και ένα από τα χειρότερα συνολικά, καθώς δεν έχει συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό, μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων αναμετρήσεών της.

Βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, για πρώτη φορά μετά το 1974-75, και δεν έχει σκοράρει στα πρώτα 270 αγωνιστικά λεπτά που έχει δώσει, πράγμα που έχει να επαναληφθεί 67 χρόνια. Τότε (1955) είχε καταλήξει στην 9η θέση, και αν κάτι τέτοιο λάβει χώρα ξανά, οι «κανονιέρηδες» θα μείνουν και πάλι εκτός Ευρώπης, την στιγμή που πριν από μία διετία, έχασαν το Champions League για έναν βαθμό, ενώ βρέθηκαν στον τελικό του Europa League, όπου ηττήθηκαν με το ευρύ 4-1 από την Τσέλσι στο Αζερμπαϊτζάν.

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι «βαρύ», ο Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται στο στόχαστρο από πάσα κατεύθυνση, και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, και πρώην ποδοσφαιριστής της για μία τετραετία,Έντου, θέλησε να δώσει τις απαντήσεις του.

Αναφέρθηκε στην κριτική που γίνεται από τους φίλους της ομάδας για μεταγραφές, καθώς η Άρσεναλ ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες για έξι ποδοσφαιριστές, ενώ υπερασπίστηκε και τον προπονητή της ομάδας, λέγοντας πως η πίστωση χρόνου είναι αναγκαίο, όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας στον πάγκο των Λονδρέζων (είχε γίνει λόγος για μία τριετία).

Μεταξύ άλλων λοιπόν, ο Έντου, σε μία «σπάνια» συνέντευξή του στο Sky Sports τόνισε:

Για τις μεταγραφές:

«Γνωρίζω ότι ο κόσμος της ομάδας είναι δυσαρεστημένος, διότι δεν έχει δει τους νέους παίκτες μας να αγωνίζονται. Αυτός θεωρώ ότι είναι ο λόγος αλλά πρέπει να δούμε την γενική εικόνα, και όχι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν. Πήραμε έξι παίκτες, που είναι κάτω των 23, πράγμα που δείχνει πολλά για τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε αυτό το project πριν από έναν χρόνο.

Επίσης, αν θυμάστε, ανανεώσαμε τα συμβόλαια των Σακά και Μαρτινέλι πριν από έναν χρόνο, με στόχο να αποτελέσουν σημαντικά μέλη της ομάδας. Σε έναν χρόνο αποκτήσαμε 10 παίκτες και οι 7 εξ΄αυτών είναι κάτω των 23. Ανανεώσαμε τα συμβόλαια 7 ποδοσφαιριστών, με τους 5 επίσης κάτω των 23.

Γιατί το κάναμε αυτό; Για να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κορμό και σε ένα διάστημα από τώρα να χρειάζεται να αποκτάμε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές».

Για τον Μικέλ Αρτέτα:

«Καταλαβαίνω την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και όλοι εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, προκειμένου να βελτιωθούμε άμεσα. Δεν θα ζητήσω υπομονή, όχι γιατί δεν χρειάζεται, αλλά γιατί μισώ την λέξη.

Ο Μικέλ ξέρει την δουλειά, είναι ικανοποιημένος με τις μεταγραφές και θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές μας να προσαρμόζονται στο ρόστερ, έχοντας απαλλαχθεί από τραυματισμούς ή τον κορονοϊό. Τότε θα είναι δίκαιο να κριθούμε. Πρέπει να περιμένουμε να αγωνιστούν όλοι για να κριθούμε και για τις μεταγραφές. Ακριβώς!»

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ