Η ανακοίνωση της FIFA για τη ρατσιστική επίθεση των Ούγγρων οπαδών κατά των Άγγλων (vid)

Ανακοίνωση εξέδωσε η FIFA για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν οι Άγγλοι διεθνείς χθες στη Βουδαπέστη, προμηνύοντας βαριές τιμωρίες για τους δράστες.Η ανακοίνωση της FIFA για τη ρατσιστική επίθεση των Ούγγρων οπαδών κατά των Άγγλων (vid)

Η άνετη νίκη της Αγγλίας επί της Ουγγαράις με 4-0 επισκιάστηκε από τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από τους χιλιάδες οπαδούς που βρίσκονταν στην Πούσκας Αρένα της Βουδαπέστης.

Ρίψη αντικειμένων, ήχοι και κινήσεις μαϊμούς και ρατσιστικά συνθήματα ήταν λίγες από τις «ομορφιές» των Ούγγρων που φαίνεται πως δεν θέλουν να βάλουν μυαλό.

Σχετικά με τα γεγονότα, η FIFA έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες και με ανακοίνωσή της επισήμανε πως οι τιμωρίες θα είναι βαριές για τους δράστες των επιθέσεων.

«Πρώτα απ 'όλα, η FIFA κατακρίνει κάθε μορφή ρατσισμού και βίας και έχει μια σαφή στάση μηδενικής ανοχής για τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα μόλις λάβουμε τις απαραίτητες αναφορές σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι Ουγγαρία-Αγγλία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

Στράτος Μαρίνος