Η συνεργασία Φίλιπς-Ράις ελέγχει όλο το παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας

Το κεντρικό δίδυμο του Σάουθγκεϊτ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα με τους Κάλβιν Φίλιπς και Ντέκλαν Ράις να εναλλάσσονται ταχύτατα και με εκπληκτική επικοινωνία ανάμεσα από τις γραμμές δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στο παιχνίδι των αντιπάλων.



Η συνεργασία Φίλιπς-Ράις ελέγχει όλο το παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας

Για όποιον παρακολούθησε τον αγώνα της Αγγλίας απέναντι στην Ουγγαρία θα φάνηκε περίεργο το πώς κινούταν ο Κάλβιν Φίλιπς στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Ο καλύτερος παίκτης της Αγγλίας για τη φετινή χρονιά, όπως ψηφίστηκε από τους ίδιους τους οπαδούς, βρισκόταν αρκετά συχνά έξω από την περιοχή, λειτουργώντας περισσότερο σαν box to box παρά σαν «εξάρι» που είναι η υποτιθέμενη θέση του στο γήπεδο. Βοήθησε στο μοίρασμα της μπάλας ενώ αρκετές φορές τραβούσε κάποιον αμυντικό πάνω του ελευθερώνοντας χώρους για τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας.

Σε αυτό βοήθησε η άριστη τοποθέτηση του Ντέκλαν Ράις που δεν άφησε σε καμία περίπτωση τους Ούγγρους να φύγουν στην αντεπίθεση. Παράλληλα, ο άσος της Γουέστ Χαμ ήταν αυτός που κουβάλησε αρκετές φορές τη μπάλα για να δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του, πάντα σε συνεννόηση με τον  Φίλιπς που παρέμενε χαμηλά στο γήπεδο για να ανακόψει οποιαδήποτε αντεπίθεση των αντιπάλων.

Ο άσος της Λιντς ήταν αυτός που κέρδισε τη μπάλα μετά το λάθος του Σαλάι και μοίρασε όμορφα με τη μία στον Μάουντ για να ακολουθήσει η όμορφη συνεργασία του Στέρλινγκ με τον Κέιν, από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ της Αγγλίας. Ο Ράις από την άλλη επιβραβεύτηκε για την εμφάνισή του με το δεύτερο του γκολ με τα «τρία λιοντάρια» με ένα πολύ όμορφο σουτ που γλίστρησε από την αγκαλιά του Γκουλάτσι.

Η επικοινωνία του κεντρικού διδύμου του Σάουθγκεϊτ είναι αυτή που οργανώνει όλο το παιχνίδι της Αγγλίας και στα δύο μισά του γηπέδου και χωρίς αυτούς τα «τρία λιοντάρια» μοιάζουν ασταθή μέσα στο γήπεδο. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που ο ένας δεν αποχωρίζεται τον άλλον στο αρχικό σχήμα.

Στράτος Μαρίνος