Ξέσπασμα και φουλ για Μουντιάλ η Αγγλία (vids)

Με τέσσερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ένα μετριότατο έως κακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία, στο πρώτο ματς μετά τον χαμένο τελικό του Euro, η Αγγλία θριάμβευσε στην Βουδαπέστη. Το επιβλητικό 4-0 συνεχίζει το απόλυτο για τα «τρία λιοντάρια» που οδεύουν στην εξασφάλιση της πρωτιάς του προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ του 2022.  



Ξέσπασμα και φουλ για Μουντιάλ η Αγγλία (vids)

Μπορεί στο πρώτο μέρος η Αγγλία να μην είχε ευκαιρίες για γκολ και να έδειξε πως αντιμετώπιζε δυσκολία στον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να μεταφέρει τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ, παρ' όλα αυτά, πάλι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο δεύτερο μέρος η υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ και ήρθε μια ολογουμένως εύκολη νίκη για το 4x4 στον 9ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Αρχικά στο 49' ο Χάρι Κέιν απέναντι από τον Γκουλάσι νικήθηκε σε φάση που κανονικά ο αρχηγός της Τότεναμ θα έπρεπε να έχει τελειώσει με τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, μάλλον ήταν η ... προειδοποίηση.

Στο 55ο λεπτό ο Στέρλινγκ με εύκολο πλασέ από γύρισμα του Μάουντ από αριστερά έκανε το 1-0 και ο σκόρερ του τέρματος στο 63' έφτιαξε το γκολ του Κέιν που πετάχθηκε με δυνατή κεφαλιά στη μικρή περιοχή ώστε να γράψει το 2-0. Στο 69' ήρθε το τρίτο γκολ για τα «τρία λιοντάρια» με τον Μαγκουάιρ να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Ουγγαρίας με κεφαλιά από κόρνερ του Σο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με μακρινό σουτ που έφυγε από τα χέρια του Γκουλάσι στο 87' ο Ντέκλαν Ράις από στρώσιμο του Γκρίλις.

Με αυτή τη νίκη το απόλυτο διατηρήθηκε για το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο πρώτο ματς μετά τον χαμένο τελικό του Euro με τους Ιταλούς στο «Γουέμπλεϊ» τον Ιούλιο.

Στα υπόλοιπα ματς του γκρουπ η Πολωνία έφτασε στο 4-1 απέναντι στην Αλβανία και η Ανδόρρα στο 2-0 επί του Σαν Μαρίνο.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου μετά από 4 αγωνιστικές:

1.Αγγλία 12

2.Πολωνία 7

3.Ουγγαρία 7

4.Αλβανία 6

5.Ανδόρρα 3

6.Σαν Μαρίνο 0

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης