Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: «Πρέπει να κατακτήσουμε ένα Μουντιάλ για να ξεπεράσουμε την ήττα του Euro»

Η νίκη σε έναν τελικό Μουντιάλ είναι το μοναδικό πράγμα που θα μπορέσει να βοηθήσει την Αγγλία να ξεπεράσει την ήττα στον τελικό του Γουέμπλεϊ όπως δήλωσε ο προπονητής των «τριών λιονταριών».



Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: «Πρέπει να κατακτήσουμε ένα Μουντιάλ για να ξεπεράσουμε την ήττα του Euro»

Μόνο η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γιατρέψει τις πληγές των Άγγλων μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2020, όπως δήλωσε και ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Τα «τρία λιοντάρια» προετοιμάζονται για τον πρώτο αγώνα μετά την ήττα από την Ιταλία, απόψε απέναντι στην Ουγγαρία, με την Αγγλία να θέλει τη νίκη για να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Όταν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου για το ποιος θα ήταν ο τρόπος για να μπει ένα τέλος στη συζήτηση για την ήττα από την Ιταλία, ο 50χρονος τεχνικός απάντησε:

«Πιθανότατα πρέπει να κερδίσουμε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, γιατί τίποτα άλλο δεν πρόκειται πραγματικά να συγκριθεί με το επίπεδο του παιχνιδιού στο οποίο συμμετείχαμε και τη μοναδική περίσταση που φέρνει η συμμετοχή σε έναν τελικό.

Είχαμε δύο χρόνια να «υπερβούμε» έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (το 2018) και ό,τι κάνουμε τους επόμενους 18 μήνες πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της κατάκτησης  ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Στράτος Μαρίνος