Ρεκόρ με… λυτρωτή τον Γκρίνγουντ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που «δραπέτευσε» στο τέλος από το σφυροκόπημα της Γουλβς στο Μολινό!

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, όπου η Γουλβς κυριάρχησε και έχασε τα… άχαστα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε τυχερή, και… κατόρθωσε να κερδίσει με γκολ του εκπληκτικού στο ξεκίνημα της σεζόν, Γκρίνγουντ, δέκα λεπτά πριν από την λήξη (0-1), να  διευρύνει το αήττητο σερί της στα 28 παιχνίδια και να «σπάσει» το ρεκόρ της Άρσεναλ, όπου κρατούσε από το πρωτάθλημα των «Αήττητων». Ντεμπούτο για Βαράν και Σάντσο, έμειναν δίχως γκολ οι «λύκοι» στην Premier League σε τρεις αγώνες!



Ρεκόρ με… λυτρωτή τον Γκρίνγουντ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που «δραπέτευσε» στο τέλος από το σφυροκόπημα της Γουλβς στο Μολινό!

Αποφασισμένη να πιστοποιήσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παρά τα δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματά της, μπήκε στο «Μολινό» η Γουλβς, η οποία δεν φοβήθηκε την αήττητη για 27 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και επιχείρησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό της.

Παρόλα αυτά, η ατυχία που διέπει την Γουλβς και τον προπονητή της Μπρούνο Λάζε στο ξεκίνημά τους στην φετινή Premier League, επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Ραούλ Χιμένες δεν γύρισε καλά την μπάλα στον Τρινκάο, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του ασταμάτητου Τραορέ, τρία λεπτά αργότερα ο Ουάν Μπισάκα έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση της εστίας της, σταματώντας το πλασέ του Τρινκάο με προβολή προ της τελικής γραμμής, ενώ με την συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Μουτίνιο δεν εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία του Φρεντ με την αμυντική γραμμή της ομάδας του, αιφνιδιάστηκε και αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Με το πέρασμα του χρόνου, και ενώ η αστοχία της Γουλβς έκανε και πάλι την εμφάνισή της, το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επιχείρησε να ισορροπήσει την κατάσταση, και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.

Το ακυρωθέν γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 31’ «κόπασε» λίγο τον ρυθμό των γηπεδούχων, ενώ επί της ουσίας, η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γιουνάιτεντ έλαβε χώρα πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Γκρίνγουντ στις καθυστερήσεις να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Ζοσέ Σα.

Η «λευκή» ισοπαλία, αλλά κυρίως η εμφάνιση μέχρι και την ανάπαυλα θορύβησε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος πιθανώς επιχείρησε στα αποδυτήρια να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές του, και να τους εξηγήσει τον λόγο που η ομάδα τους δεν… επικρατεί ποτέ με περισσότερα από ένα γκολ της Γουλβς, ανεξαρτήτως έδρας, στην μετά- Σερ Άλεξ εποχή, την τελευταία οκταετία.

Έτσι η ομάδα του… Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν αποτέλεσε μέρος της αποστολής, με τα ντεμπούτο των Ραφαέλ Βαράν και Τζέιντον Σάντσο να μην… τριτώνουν, βγήκε πιο υποψιασμένη στο γήπεδο, απείλησε στο 52ο λεπτό με σουτ του Φρεντ στην πρώτη εντός εστίας τελική της προσπάθεια, και διατήρησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Παρόλα αυτά, και πάλι οι «λύκοι» έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Τρινκάο, δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, να αστοχεί ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση και τον Σαίς στο 69ο λεπτό να μην μπορεί σε δύο χρόνους, από την μικρή περιοχή, σε μία απίστευτη ευκαιρία, να κερδίσει τον Νταβίντ Ντε Χέα!

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι ευκαιρίες περιορίστηκαν αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει και μία στιγμή αποδείχθηκε αρκετή. Ο Γκρίνγουντ με ατομική προσπάθεια, «νίκησε» με το κακό του πόδι τον Σα, που φέρει ευθύνη, καθώς δεν αντέδρασε σωστά, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «δραπέτευσε» από το «Μολινό», φτάνοντας τους 7 βαθμούς στις τρεις πρώτες της αναμετρήσεις, και ένα εκπληκτικό αήττητο ρεκόρ στα εκτός έδρας ματς της.

Πλέον κατέχει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, συνεχίζει το αήττητο των 28 αγώνων που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020, και αφήνει στο παρελθόν την επίδοση της «αήττητης» Άρσεναλ, όπου 17 χρόνια νωρίτερα, δεν είχε σε ολόκληρη την σεζόν, αλλά έχασε στο «Όλντ Τράφορντ»!

Δημήτρης Μανάκος