Με Σον και το αγαπημένο της σκορ στην κορυφή! (vid)

Η Τότεναμ με τον Σον να γιορτάζει με γκολ τα 200 παιχνίδια του στην Πρέμιερ Λιγκ, επιβλήθηκε της Γουότφορντ με το αγαπημένο της 1-0. Διατήρησε το απόλυτο με το ίδιο σκορ στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος και απολαβάνει τη μοναξιά της κορυφής! Η Λιντς απέφυγε στο φινάλε την ήττα από την Μπέρνλι με το τελικό 1-1.   



Με Σον και το αγαπημένο της σκορ στην κορυφή!  (vid)

Στο 200ο του παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ ο Χέουνγκ – Μιν Σον ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση στην Τότεναμ όταν εκείνη πλέον είχε στριμώξει την Γουότφορντ μετά το ξεκίνημα του ματς που είχε πολύ καλό ρυθμό και μεταφορά της μπάλας.

Οι «hornets» με τον Τζόσουα Κινγκ στην επίθεση αφού ο Τρόι Ντίνεϊ κατά πάσα πιθανότητα αποχωρεί, ναι μεν προσπαθούσαν να τρέξουν μπροστά όταν είχαν προϋποθέσεις και χώρους, ωστόσο, έδειξαν πως έχουν μάθει να οργανώνονται σωστά και ταχύτατα στην άμυνα, δημιουργώντας σωστά τις γραμμές τους.

Η Τότεναμ άρχισε να πιέζει ασφυκτικά καθώς περνούσαν τα λεπτά στο πρώτο μέρος, ο Μπάχμαν στο 20ο λεπτό αρνήθηκε το γκολ στον Τζόσεφ Τανγκάγκα στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς, ωστόσο, στο 42' ήρθε το 1-0 για το σύνολο του Νούνο Σάντο. Από πλάγια αριστερά ο Σον έκανε το γέμισμα προς την περιοχή από στατική φάση, η μπάλα πέρασε απ' όλους, μπέρδεψε και τον Μπάχμαν και κάπως έτσι τα «σπιρούνια» πήγαν στην ανάπαυλα με το προβάδισμα.

Με τους Κινγκ και Σαρ να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Γουότφορντ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, εφαρμόζοντας ξανά τις γρήγορες επιθέσεις προτού οργανωθεί πλήρως η Τότεναμ για να την αντιμετωπίσει.

Στο 67' η μαγική τριπλέτα των Σον, Κέιν και Ντέλε συνδυάστηκε άψογα, με τον Άλι όμως να μην καταφέρνει να πλασάρει σωστά στην κίνηση για να σιγουρέψει περισσότερο τη διαφαινόμενη νίκη. Τελικά δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο, παρά και τις χαμένες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το σύνολο του Σάντο να κάνει το 3x3.

 

 

Μπέρνλι – Λιντς 1-1

Όπως αναμενόταν, Μπέρνλι και Λιντς δεν φοβήθηκαν η μια την άλλη και επιτέθηκαν αρκετά για να βρουν γκολ που θα τους χάριζε την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Αμφότερες δεν είχαν καταφέρει να πάρουν «τρίποντο» στις πρώτες δύο αγωνιστικές, με το μεταξύ τους παιχνίδι να είναι αρκετά ενδιαφέρον στο «Turf Moor» και τους γηπεδούχους να ψάχνουν τις στιγμές που τα «παγώνια» άφηναν χώρους εξαιτίας της αγάπης τους προς το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους η Μπέρνλι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ από... αντίπαλο παίκτη, ωστόσο, η μπάλα από την κεφαλιά του Μπάμφορντ σταμάτησε στο δοκάρι της ομάδας του Μπιέλσα.

Μέχρι και τη μια ώρα αγώνα το παιχνίδι αυτό είχε 10 τελικές προσπάθειες για γκολ, ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν ήταν στην εστία, αφού φυσικά το δοκάρι δεν πιάνεται σε αυτό το κομμάτι της στατιστικής.

Τελικά στο 61ο λεπτό ο Κρις Γουντ κόντρα στην πρώην ομάδα του κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στο σύνολο του Σον Ντάις. Από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της Λιντς απέτυχε να διώξει τη μπάλα, ένα σουτ του Λόουτον βρέθηκε στην πορεία του Γουντ που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Η Λιντς προσπάθησε ν' αντιδράσει, επιτέθηκε, ανέβασε το τέμπο και τελικά κατάφερε να πάρει τον δεύτερο βαθμό της στο φετινό πρωτάθλημα (μετά το 2-2 με την Έβερτον), με τον Μπάμφορντ να σκοράρει με το αριστερό στο 86' για το τελικό 1-1 

Κώστας Ζάλιαρης