Η Πάλας του Βιεϊρά σταμάτησε την Γουέστ Χαμ, άξια της μοίρας της η Νιούκαστλ

Το «τρένο» της Γουέστ Χαμ στην έναρξη της φετινής σεζόν έκανε την πρώτη της στάση, αφού, ο 21χρονος, Γκάλαχερ, της Κρίσταλ Πάλας, σταμάτησε την ομάδα του Μόγιες παίζοντας καταλυτικό ρόλο για το ισόπαλο 2-2! Παραχωρώντας χαζό πέναλτι στο 93' η Νιούκαστλ έμεινε στο 2-2 με την Σαουθάμπτον αποτυγχάνοντας να πάρει σημαντική νίκη. Με το 2-0 πέρασε η Έβερτον από το Μπράιτον τερματίζοντας το απόλυτο των «γλάρων», η Λέστερ κράτησε το 2-1 απέναντι στη Νόριτς, στο 1-1 το Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ.  



Η Πάλας του Βιεϊρά σταμάτησε την Γουέστ Χαμ, άξια της μοίρας της η Νιούκαστλ

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2

Ένα ματς δίχως κάτι το ιδιαίτερο από άποψη θεάματος ή επιθέσεων στο πρώτο του κομμάτι, με τη μπάλα να κυκλοφορεί κυρίως στη μεσαία γραμμή και την Πάλας να γλιτώνει το γκολ στο 24' με απομάκρυνση πάνω στη γραμμή. Ο Γουόρντ έπειτα από κάκιστη έξοδο του Γκουαΐτα, ευτυχώς βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να προλάβει τη μπάλα προτού καταλήξει στο βάθος της εστίας από λανθασμένη εκτίμηση όλων σε γέμισμα που έγινε από δεξιά.

Στο 39' ήρθε το 1-0 για τα «σφυριά» με τρομερή συνεργασία των Αντόνιο και Φορνάλς, με τους δυο τους ν' αλλάζουν τη μπάλα με διαδοχικά 1-2 και τον Ισπανό να σκοράρει για την ομάδα του Μόγιες! Η Πάλας θα απαντούσε στην πρώτη καλή της στιγμή στο παιχνίδι! Ο Γκάλαχερ με τρομερό γυριστό σουτ από κεφαλιά πάσα του Μπεντέκε στην καρδιά της περιοχής έκανε το 1-0 και αυτό ήταν το πρώτο γκολ των «αετών» στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ για το σύνολο του Βιεϊρά.

Επειδή όμως αυτή η Γουέστ Χαμ δεν ... σταματιέται, ο Αντόνιο στο 68' με έξυπνη κίνηση και την εύνοια μιας κόντρας βρέθηκε στην περιοχή του Γκουαΐτα και με δυνατό αριστερό σουτ έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους! Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκάλαχερ θα έκανε νέα ζημιά στα «σφυριά» και αφού κατέβασε, γύρισε στο δεξί και «εκτέλεσε» τον Φαμπιάνσκι για το 2-2!

Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 2-2

Η γεμάτη προβλήματα Νιούκαστλ συνέχισε σε πολύ άσχημα επίπεδα όσον αφορά στην αγωνιστική της εικόνα και η Σαουθάμπτον προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι αντίπαλοί της δεν μπορούσαν καν ν' αναπτυχθούν στο χορτάρι. Ντάνι Ινγκς και Τζενεπό έχασαν μεγάλες στιγμές για τους «αγίους» του Ραλφ Χάσενχουτλ, με τις «καρακάξες» όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν κάτι, να μένουν σε ποσοστά κατοχή της μπάλας μικρότερα του 35%.

Κι όμως, κόντρα σε όλους και σε όλα η ομάδα του Στιβ Μπρους άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό! Ο Καλούμ Γουίλσον κατάφερε με κεφαλιά – ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μέρφι από το δεύτερο δοκάρι, έβαλε μπροστά τη Νιούκαστλ με το 1-0. Η Σαουθάμπτον, παρ' όλα αυτά στο 74', βρήκε το γκολ που άξιζε για το 1-1, με τον Μοχάμεντ Ελιονούσι στο, με διπλή προσπάθεια αφού η αρχική του προβολή απομακρύνθηκε και η μπάλα ξαναχτύπησε στο γόνατό του για να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 90' ήρθε το μεγάλο ξέσπασμα για τις «καρακάξες», που σε αντεπίθεση και με τον Ζοέλιντον να αφήνει για τον Φρέιζερ, εκείνος είδε το σουτ που δοκίμασε ν' απομακρύνεται στη γραμμή και ο Σεντ – Μαξιμέν από το «ριμπάουντ» σκόραρε για το 2-1 και την «έκρηξη» στο St. James' Park. Ακόμα κι αν όλοι ήταν έτοιμοι για την πρώτη νίκη της Νιούκαστλ, ο Λασέλς έκανε χαζό πέναλτι στον Άρμστρονγκ στις καθυστερήσεις και ο Γουόρντ – Πρόους διαμόρφωσε το τελικό 2-2 από την άσπρη βούλα.

Νόριτς – Λέστερ 1-2

Η Νόριτς με τον Γιαννούλη στον πάγκο και τον Τζόλη εκτός αποστολής υποδέχθηκε τις «αλεπούδες» που κατάφεραν με τον Τζέιμι Βάρντι να χαρούν στο 7ο λεπτό αλλά και να προβληματιστούν την ίδια στιγμή για τον τραυματισμό του Ρικάρντο Περέιρα. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που έκανε ωραία ασίστ προς τον Άγγλο στράικερ της ομάδας του για το όμορφο σουτ με τη μία και το 1-0 για το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς.

Ο Βάρντι στο 30' νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Κρουλ, με την Νόριτς να μην καταφέρνει να φτάσει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή για να ισορροπήσει την κατάσταση στο ματς. Λίγο πριν την ανάπαυλα τα «καναρίνια» κέρδισαν πέναλτι σε φάση που εξετάστηκε πολύ από τον VAR για το μαρκάρισμα του Σογιούντσου στον Μελού και ο Πούκι στο 44' έκανε το 1-1, με τον Φινλανδό να σκοράρει στην Πρέμιερ μετά τον Γενάρη του 2020!

Η Λέστερ όσο κι αν ζορίστηκε για να φτάσει σε αυτή τη νίκη, τα κατάφερε με τον Ολμπράιτον στο 76ο λεπτό να εξαπολύει ένα εκπληκτικό σουτ με το δεξί εντός περιοχής για να γράψει το τελικό 2-1 και οι «αλεπούδες» ήταν αρκετά τυχερές που γλίτωσαν νέα ισοφάριση. Από κεφαλιά του ΜακΛιν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σμάιχελ, ωστόσο, υπήρχε οφσάιντ σε παίκτη που ήταν μπροστά από τον Δανό γκολκίπερ και ο VAR ακύρωσε το τέρμα για να διατηρηθεί η νίκη της ομάδας του Ρότζερς.

Μπράιτον – Έβερτον 0-2

Καλύτερα ξεκίνησε η Μπράιτον που ήθελε να δώσει συνέχεια στο σερί της στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, αλλά έπρεπε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να βρει δρόμο προς τα καρέ της Έβερτον. Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Ριτσάρλισον επιχείρησε να είναι δραστήριος και να παίρνει πρωτοβουλίες για ν 'απειλήσει. Τελικά εκείνος που έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν ο Γκρέι που με κούρσα από αριστερά και διαγώνιο σουτ χαμηλά στο 41' έγραψε το 1-0.

Οι «γλάροι» προσπάθησαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους να πιέσουν λίγο περισσότερο και να πλησιάσουν τα καρέ του Πίκφορντ για να προκαλέσουν ανησυχία στους φιλοξενούμενους. Στο 57ο λεπτό η Έβερτον κέρδισε πέναλτι, ο Ριτσάρλισον αρπάχτηκε που δεν τον άφησε ο Κάλβερτ – Λιούιν να το κάνει εκείνος, όμως, ο Άγγλος ευστόχησε όντας ψύχραιμος και κάπως έτσι έγινε το 2-0 για το κλαμπ του λιμανιού.

Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ 1-1

Το πιο διασκεδαστικό ξεκίνημα από τις αναμετρήσεις που είχαν κοινή ώρα έναρξης το μεσημέρι του Σαββάτου, ήταν αυτό στο «Βίλα Παρκ». Η εκπληκτική και άξια θαυμασμού Μπρέντφορντ κατάφερε να προηγηθεί με το πλασέ του Τόνεϊ στο 7ο λεπτό, με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ανόδου της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ να έχει σκοράρει πλέον και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας!

Στο 13', ωστόσο, ο Μπουέντια με ωραία ενέργεια στα όρια της περιοχής και άπλετο χώρο μπροστά του, με δεξί σουτ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους της Βίλα. Το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό και ενδιαφέρον στο Μπέρμιγχαμ, με το ισόπαλο σκορ να παραμένει μέχρι το φινάλε και την Μπρέντφορντ να παίρνει ακόμα έναν βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη κατηγορία...

Κώστας Ζάλιαρης