Μπορεί η Λέστερ, ώρα να μετρήσει δυνάμεις η Γουέστ Χαμ

Η Λέστερ μαζί με τη Νάπολι στο πιο φανταχτερό ζευγάρι του 3ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να ελπίζει σε μακρά πορεία στο φετινό τουρνουά. Η Γουέστ Χαμ που πέρυσι ήταν εντυπωσιακή, κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και φέτος έχει ξεκινήσει με τρομερή δύναμη, ήρθε η ώρα να μετρήσει τις δυνάμεις της σε ανώτερο επίπεδο ...  



Μπορεί η Λέστερ, ώρα να μετρήσει δυνάμεις η Γουέστ Χαμ

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς την τελευταία στιγμή στην περασμένη Πρέμιερ Λιγκ δεν κατάφερε να βρεθεί στ' αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ και με την ήττα από την Τότεναμ – που κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο Conference League – υποχρεώθηκε να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η κλήρωση των ομίλων για τη φετινή διοργάνωση έφερε τις «αλεπούδες» αντιμέτωπες με τις Νάπολι, Σπαρτάκ Μόσχας και Λέγκια Βαρσοβίας, με τον αγγλικό σύλλογο και τους «παρτενοπέι» να είναι τα αφεντικά του γκρουπ, τουλάχιστον στη θεωρία αυτή τη στιγμή, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Η Γουέστ Χαμ την περασμένη σεζόν έδειξε ότι έχει φτιάξει μια εξαιρετική παρέα υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες και τα «σφυριά» βρίσκονται τη νέα σεζόν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η κληρωτίδα έστειλε απέναντι στους Λονδρέζους τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γκενκ και Ραπίντ Βιέννης και είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Γουέστ Χαμ να μετρήσει τις δυνάμεις της και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί σε αυτές τις νέες εμπειρίες που θ' αποκομίσει τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά.

Όσον αφορά στην Σέλτικ, αυτή κληρώθηκε με τις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπέτις και Φερεντσβάρος, ενώ, η Ρέιντζερς έχει αναμετρήσεις με τις Λυών, Σπάρτα Πράγας και Μπρόντμπι.

Αναλυτικά οι όμιλοι του φετινού Γιουρόπα Λιγκ:

1ο γκρουπ: Λυών, Ρέιντζερς, Σπάρτα Πράγας, Μπρόντμπι

2ο γκρουπ: Μονακό, Αϊντχόφεν, Σοσιεδάδ, Στουρμ Γκρατς

3ο γκρουπ: Νάπολι, Λέστερ, Σπαρτάκ Μόσχας, Λέγκια Βαρσοβίας

4ο γκρουπ: Ολυμπιακός, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε, Αντβέρπ

5ο γκρουπ: Λάτσιο, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μαρσέιγ, Γαλατασαράι

6ο γκρουπ: Μπράγκα, Ερυθρός Αστέρας, Λουντογκόρετς, Μίντιλαντ

7ο γκρουπ: Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σέλτικ, Μπέτις, Φερεντσβάρος

8ο γκρουπ: Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γκενκ, Γουέστ Χαμ, Ραπίντ Βιέννης

 

 

Κώστας Ζάλιαρης