Γουέστ Μπρομ: Το ρεκόρ της πιο μεγάλης ήττας της στο Λιγκ Καπ,

Την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της γνώρισε η Γουέστ Μπρομ από την Άρσεναλ στα πλαίσια του δεύτερου γύρου του Λιγκ Καπ, με το σύνολο του Σαμ Αλαρντάις να ηττάται στο «Χόθορνς» με 6-0, και να «σπάει» ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε 38 χρόνια!  



Γουέστ Μπρομ: Το ρεκόρ της πιο μεγάλης ήττας της στο Λιγκ Καπ,

Μπορεί οι φίλοι της Άρσεναλ να έδειξαν χαρούμενοι στο άκουσμα της είδησης πως θα συναντήσουν τον Σαμ Αλαρντάις στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, μιας και η παράδοσή τους απέναντι στον έμπειρο τεχνικό είναι εκκωφαντική, αλλά ουδείς είχε επί της ουσίας στο μυαλό του μία τόσο ευρεία νίκη από τους «κανονιέρηδες», αναλογικά και με τις δύο πρώτες τους εμφανίσεις στην Premier League.

Παρά ταύτα, η Άρσεναλ ήταν εξαιρετική, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το 3ο του χατ-τρικ με την Άρσεναλ, και το πρώτο μετά από 843 ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις, και οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν με το ηχηρό 6-0 της ανήμπορης να ακολουθήσει τον ρυθμό τους, Γουέστ Μπρομ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Άρσεναλ να πανηγυρίζει την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της στο Λιγκ Καπ τα τελευταία 20 χρόνια, και την Γουέστ Μπρομ να «γνωρίζει» την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στον εν λόγω θεσμό.

Η χειρότερή της εμφάνιση άλλωστε, πλην αυτής απέναντι στην Άρσεναλ, είχε επιτευχθεί την σεζόν 1982-83, όπου είχε ηττηθεί με 6-1 από τη  Νότιγχαμ Φόρεστ! Πέρασαν 38 χρόνια προκειμένου το εν λόγω ρεκόρ να «αναβιώσει», με την Άρσεναλ να ξεσπά και να βρίσκει την χαμένη της ψυχολογία, και τον Σαμ Αλαρντάις να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αρνητική παράδοση που τον διέπει όταν την συναντά στον δρόμο του (μόλις 6 νίκες σε 37 ματς – καμία εκτός έδρας επικράτηση)!

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ