Εξάρα η Άρσεναλ, οχτώ με ρεκόρ η Σαουθάμπτον!

Έπειτα από τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα στην έναρξη της σεζόν η Άρσεναλ βρήκε πρόσφορο έδαφος για την πρώτη της νίκη και την πέτυχε στο Λιγκ Καπ. Απέναντι στην Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς» έφτασε με τεράστια άνεση στο 6-0. Χατ-τρικ ο Ομπαμεγιάνγκ, από ένα οι Πεπέ και Σάκα. Στο διαστημικό 8-0 σταμάτησε η Σαουθάμπτον κόντρα στη Νιούπορτ, στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της.  



Εξάρα η Άρσεναλ, οχτώ με ρεκόρ η Σαουθάμπτον!

Ο Μικέλ Αρτέτα αποφάσισε να παρατάξει μια αρκετά δυνατή 11άδα για να πάρει η ομάδα του αυτοπεποίθηση από μια καλή εμφάνιση και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ, όπως και συνέβη.

Ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 17ο λεπτό και το 45ο σκόραρε δις, για να έρθει και ο Πεπέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να κάνει τρία τα τέρματα των «κανονιέρηδων».

Στο 50ο λεπτό ο Σάκα έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Όντεγκααρντ που έκανε... νέο ντεμπούτο μετά την οριστική μετακίνησή του από την Άρσεναλ στο Λονδίνο, έγραψε το 4-0. Στο 63ο λεπτό ο «Όμπα» πέτυχε γκολ από τα... δικά του, τα κλασσικά.

Έφερε τη μπάλα εκεί ακριβώς που ήθελε για να βρει χώρο από πλάγια θέση και να σουτάρει με δύναμη για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ (5-0), φτάνοντας και στο προσωπικό του χατ-τρικ. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Λακαζέτ μπαίνοντας κι αυτός στο χορό του σκοραρίσματος στο «Χόθορνς».

Η Σαουθάμπτον με τους Μπρόχα και Ελιονούσι να πρωταγωνιστούν και να σκοράρουν από δυο και τρεις φορές αντίστοιχα, έφτασε στο φοβερό και τρομερό 8-0 επί της Νιούπορτ για να βρεθεί στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «άγιοι» πέτυχαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας τους, αφού, είχαν φτάσει μέχρι το 6-0 τέσσερις φορές (1977, 2007, 2011, 2015). Παράλληλα ήταν και η μεγαλύτερη νίκη τους σε ό,τι αφορά τουρνουά πλην του πρωταθλήματος, ενώ φυσικά για την Νιούπορτ ήταν η μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί. 

Με τον Αλμιρόν να μην καταφέρνει να σκοράρει στα πέναλτι για τη Νιούκαστλ, η Μπέρνλι πήρε την πρόκριση από την άσπρη βούλα με το τελικό 4-3 έπειτα από το 0-0 των 90 λεπτών της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Κώστας Ζάλιαρης