Άρσεναλ: Μία πρωτόγνωρη κατάσταση στο Λιγκ Καπ που ο Αρσέν Βενγκέρ δεν... βίωσε ποτέ!

Μόλις εννέα μήνες μετά την πρώτη παρουσία του στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Μικέλ Αρτέτα μπορεί να καταφέρει κάτι που διέφυγε του Αρσέν Βενγκέρ στα 22 χρόνια που υπήρξε στους «κανονιέρηδες»: να θέσει εκτός συνέχειας μία ομάδα στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ.



Άρσεναλ:  Μία πρωτόγνωρη κατάσταση στο Λιγκ Καπ που ο Αρσέν Βενγκέρ δεν... βίωσε ποτέ!

Η σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία της Άρσεναλ, της εξασφάλιζε την παρουσία της στο τρίτο γύρο της διοργάνωσης επί χρόνια, περνώντας δίχως να κληθεί να παρουσιαστεί εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 1995 όταν η Άρσεναλ του Μπρους Ρίοχ τέθηκε αντιμέτωπη με τη Χάρτλπουλ στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, όπου με δύο γκολ του Τόνι Άνταμς και ένα του Ίαν Ράιτ, επικράτησε με ένα άνετο 3-0.

Απόψε (25/08), οι «κανονιέρηδες» θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ, μιας ομάδας που την έχουν κερδίσει τρεις φορές στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μάλιστα, και στις τρεις αυτές νίκες, το υπέρ τους σκορ ήταν 2-0!

Ωστόσο, η τελευταία αναμέτρηση τους ήταν στις 25 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν το παιχνίδι έληξε στο 1-1, με την Άρσεναλ να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ, επικρατώντας στα πέναλτι με 4-3.

Δημήτρης Μανάκος