Γλυκόπικρη γεύση για την Γιουνάιτεντ, Κέιν και απόλυτο για την Τότεναμ! (vids)

Με γκολ του Μέισον Γκρίνγουντ, ακόμα ένα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και την 5η ασίστ του Πογκμπά στα πρώτα δυο παιχνίδια του πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ναι μεν γκέλαρε, αλλά πήρε βαθμό με το τελικό 1-1 στην έδρα της Σαουθάμπτον. Ισοφάρισε την επίδοση – ρεκόρ της Άρσεναλ με 27 αγώνες δίχως ήττα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Ο Κέιν αγωνίστηκε για ένα 20λεπτο απέναντι στην Γουλβς, με την Τότεναμ να παίρνει νίκη με σκορ 1-0 στο «Μολινό» απέναντι στην Γουλβς.  



Γλυκόπικρη γεύση για την Γιουνάιτεντ, Κέιν και απόλυτο για την Τότεναμ! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθυστερούσε πολύ να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης και ο Σόλσκιερ το είχε αντιληφθεί πολύ καλά με αποτέλεσμα να είναι προβληματισμένος στην άκρη του πάγκου του. Παρά το δοκάρι που είχε ο Μαγκουάιρ στο 7ο λεπτό με σουτ από κοντινή απόσταση, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν ήλεγχαν το ματς και η Σαουθάμπτον προσπάθησε και πέτυχε να παίξει το ματς στα ίσια. Οι «άγιοι» στο 30ο λεπτό βρήκαν και το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα!

Ο Στέφενς έκλεψε τη μπάλα από τον Μπρούνο Φερνάντες που γκρίνιαξε για φάουλ, ο Τσε Άνταμς ήταν τελικός αποδέκτης και το σουτ που δοκίμασε κόντραρε στον Φρεντ για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0, με τον Βραζιλιάνο να χρεώνεται το αυτογκόλ.

Παρά την προσοχή που προσπάθησε να δείξει ο Χάσενχουτλ στην άμυνα της Σαουθάμπτον περνώντας στο ματς και τον Μπέντναρεκ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Γιουνάιτεντ μπήκε φορτσάτη και κατάφερε νωρίς να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55ο λεπτό σε φάση που συμμετείχαν οι Πογκμπά και Μπρούνο, από ασίστ του Γάλλου, ο Γκρίνγουντ με αριστερό σουτ πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ μετά από αυτό της πρεμιέρας, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Σαλισού και του ΜακΚάρθι για το 1-1.

Ο Σάντσο πήρε τη θέση του Μαρσιάλ στο 58' για να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση, το μομέντουμ ήταν τέτοιο που ευνοούσε τρομερά τη Γιουνάιτεντ ώστε να κάνει μια από τις συνηθισμένες της ανατροπές, ωστόσο, στο 74' ο Ντε Χέα ήταν σωτήριος σε τετ-α-τετ με τον Άρμστρονγκ έπειτα από μεγάλο λάθος του Μαγκουάιρ στην άμυνα. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ, πάλι ο Άρμστρονγκ από το δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος απέτυχε να στείλει τη μπάλα προς την κενή εστία με το κεφάλι, με την Σαουθάμπτον προς τα τελειώματα του ματς να κυνηγάει τη νίκη, δίχως όμως ν' αλλάξει κάτι...

 

 

 

 

 

 

Ο Σον το γκολ, ο Κέιν το ενδιαφέρον

Η Τότεναμ βρήκε πολύ νωρίς γκολ στο «Μολινό», στην πρώτη παρουσία του Χάρι Κέιν στην αποστολή της ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα, με τον αρχηγό να μένει στον πάγκο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Ντέλε Άλι ήταν εκείνος που ανετράπη από τον Ζοσέ Σα, κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για να γράψει το 1-0 για το σύνολο του Νούνο Σάντο. Τα «σπιρούνια» παραχωρούσαν πολύ εύκολα την κατοχή της μπάλας γιατί έπαιζαν με γεμίσματα προς τις πτέρυγες προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των επιθετικών τους, ωστόσο, αυτό δεν είχε ακρίβεια. Ο Αντάμα Τραορέ από πλευράς Γουλβς πήρε προσπάθειες, ο Ραούλ Χιμένες προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όμως, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το αβαντάζ στο σκορ.

Ο Χάρι Κέιν τόσο στην ανάπαυλα όσο και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σηκώθηκε να κάνει ζέσταμα, η Γουλβς πίεζε για να βρει γκολ ώστε ν' απαντήσει σε αυτό που είχε δεχθεί από τον Ντέλε Άλι, ενώ, η Τότεναμ ήλπιζε σε κάτι καλό μονάχα αν οι παίκτες της έτρεχαν προς την επίθεση και δη ο Σον... Οι «λύκοι» από τις πτέρυγες με τους Τραορέ και Σεμέδο επιχειρούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ του Γιορίς, ο οποίος στο 61' νίκησε τον Τραορέ σε τετ-α-τετ! Ο Χάρι Κέιν πέρασε τελικά στο ματς με αλλαγή στο 72ο λεπτό αντί του Σον, η άμυνα της Τότεναμ κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει αρκετές σέντρες προς τα καρέ του Γιορίς, με τον Σα να λέει «όχι» σε τεράστια ευκαιρία του Κέιν που έφυγε μόνος του από μπαλιά του Μπέργκβαϊν, αλλά απέτυχε να τελειώσει τη φάση! Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Νούνο Σάντο έκανε το 2x2.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης