2x2 η Λίβερπουλ με Τσιμίκα να «σερβίρει» (vids)

Με τον Κώστα Τσιμίκα να καταγράφει την πρώτη του ασίστ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και τους Ζότα και Μανέ να σκοράρουν στο γεμάτο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-0 επί της Μπέρνλι κι έκανε το 2x2 στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Εξαιρετικός ο 18χρονος Χάρβεϊ Έλιοτ που πήρε φανέλα βασικού από τον Κλοπ, επέστρεψε και ο αρχηγός, Τζόρνταν Χέντερσον.  



2x2 η Λίβερπουλ με Τσιμίκα να «σερβίρει» (vids)

Η Λίβερπουλ επιδόθηκε σε μια μεγάλη προσπάθεια διατήρησης του ελέγχου της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ», απέναντι σε μια Μπέρνλι που ήθελε να παραμείνει τρομερά οργανωμένη στα μετόπισθεν αλλά και δεν δίσταζε ν' ανέβει στην επίθεση.

Οι «κόκκινοι» τρόμαξαν στο 4ο λεπτό με το δοκάρι του ΜακΝιλ, αν και η φάση εν τέλει ήταν ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ, για να φτάσει το 19ο λεπτό και ο Κώστας Τσιμίκας να καταγράψει την πρώτη του ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έκανε τη γλυκιά σέντρα προς το κεφάλι του Ζότα που σκόραρε για το 1-0 και βρήκε δίχτυα και στο δεύτερο φετινό ματς πρωταθλήματος για τη Λίβερπουλ. Δέκα λεπτά αργότερα προσπάθησε να τον μιμηθεί και ο Σαλάχ με πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ έπειτα από εκπληκτική κάθετη του – πολύ άνετου στις κινήσεις του – Χάρβεϊ Έλιοτ, όμως, ήταν εκτεθειμένος.

 

 

Η άμυνα των Πρωταθλητών του 2020 χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ, στο 45' ο Άλισον δεν πρόσεξε καν τον Ταρκόφσκι που έκανε κίνηση για την ψηλή μπάλα και ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ έκανε άστοχη έξοδο, δίχως να το πληρώσει.

Η Μπέρνλι με την έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε δίχτυα, όμως ήταν οφσάιντ ο Μπαρνς στο πλασέ που επιχείρησε, για ν' ακολουθήσουν πλέον πιεστικά λεπτά από πλευράς Λίβερπουλ ώστε να βρει ένα δεύτερο γκολ και να ηρεμήσει πολύ περισσότερο.

Ο Μανέ στο 56' και στο 58' δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, στο 60' ο Σαλάχ είδε τον ΜακΝιλ να διώχνει πάνω στη γραμμή στην προσπάθεια του Αιγύπτιου που είχε νικήσει και τον Μπεν Μι και το γκολ τελικά ήρθε στο 69'.

Από τρομερή βαθιά μπαλιά του Φαν Ντάικ προς δεξιά, ο Χάρβεϊ Έλιοτ κατέβασε τρομερά με το στήθος, άφησε στον ΤΑΑ, αυτός με τη μία για τον Μανέ στην περιοχή κι εκείνος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το τελικό 2-0.

Η ομάδα του Κλοπ ηρέμησε, είχε τα ηνία, η Μπέρνλι δεν μπορούσε ν' αντιδράσει κι έτσι έγινε το 2x2 για τη Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας αποχώρησε καταχειροκροτούμενος στις καθυστερήσεις και με ενοχλήσεις στον αριστερό ώμο, για να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής ο Τζο Γκόμες. 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης