Η δύσκολη χρονιά της Μπέρνλι σε μακροχρόνια στοιχήματα

Μετά από πέντε συνεχόμενες σεζόν, η Μπέρνλι καλείται να δώσει μάχη για την παραμονή στην Πρέμιερ λιγκ. Αυτή την φορά, οι αντίπαλοι έχουν ενισχυθεί πιο πολύ από ποτέ και η προσπάθεια θα είναι πιο δυσκολη από κάθε άλλη χρονιά.    



Η δύσκολη χρονιά της Μπέρνλι σε μακροχρόνια στοιχήματα

Ο Σόν Ντάις βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2012 και είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχουν συντελέσει στην επιτυχία των τελευταίων χρόνων.

Προσπαθεί να κρατήσει κάθε χρόνο σταθερό κορμό για να παρουσιάζεται συνεχώς μία ομάδα με συνοχή. Φέτος οι «clarets» παρουσιάζουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην Πρέμιερ λιγκ (30.0 χρόνια) έχοντας 12 παικτες από 30 χρονών και πάνω.

Με Boxing day, αγώνες κυπέλλων και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα, η κόπωση κατά την διάρκεια της χρονιάς φαίνεται σε ομάδες που έχουν μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και μικρό ρόστερ (21 παίκτες)

Επιπλέον, η κρίση που έφερε η πανδημία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επηρεάζει την Μπέρνλι, οπου εξαγοράστηκε από Αμερικανούς τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά επενδύσεις δεν γίνονται έχοντας ως αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας σταδιακά να φθίνει και ουσιαστική ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο να μην υπάρχει

Πέρσι, η ομάδα τερμάτισε στην 17η θέση με 39 βαθμούς, σημειώνοντας την χειρότερη θέση και συγκομιδή της 5ετούς παρουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 39 βαθμούς που πήρε την περασμένη σεζόν, οι 12 προήλθαν από νίκες και στα δύο παιχνίδια με Κρίσταλ Πάλας και Γούλβς, τις οποίες πέτυχε πληγωμένες λόγω απουσιών των Ζαχά και Ραούλ Χιμένεθ.

Η απόδοση του 3.50 του υποβιβασμού δείχνει ότι αποτελεί μεγαλύτερη τιμή από αυτή που θα έπρεπε να προσφέρεται από τις στοιχηματικες εταιρίες. Ελαστική είναι και η απόδοση στο ειδικό στοίχημα Under 38.5 πόντοι ομάδας Burnley με απόδοση 1.87

Γιώργος Ζαρογκίκας