Τσέλσι - Βιγιαρεάλ 1-1 (6-5 πέν.): «Έσπασε» την κατάρα και κατέκτησε το Σούπερ Καπ έπειτα από 23 χρόνια!

Την δεύτερη κατάκτηση Σούπερ Καπ της ιστορίας της και πρώτη τον 21ο αιώνα πανηγύρισε η Τσέλσι απέναντι στην Βιγιαρεάλ στο Γουίντσορ Παρκ του Μπέλφαστ, με το σύνολο του Τόμας Τούχελ να επικρατεί με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ) και να πανηγυρίζει τον δεύτερο διαδοχικό του τίτλο, εκτός Αγγλίας, μετά το Τσάμπιονς Λιγκ!



Τσέλσι - Βιγιαρεάλ 1-1 (6-5 πέν.): «Έσπασε» την κατάρα και κατέκτησε το Σούπερ Καπ έπειτα από 23 χρόνια!

Με τον τρόπο που σταμάτησε την περσινή χρονιά, θέλησε να ξεκινήσει τη νέα σεζόν η Τσέλσι, με το σύνολο του Τόμας Τούχελ να κυριαρχεί στο έπακρο στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, να χάνει μεγάλες ευκαιρίες με τους Τίμο Βέρνερ στο 5’, και Ενγκολό Καντέ τρία λεπτά μετά, αλλά δικαιώθηκε στο έπακρο, λίγο πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο Χάβερτς πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, ο Τίμο Βέρνερ άφησε υπέροχα την μπάλα να τον προσπεράσει, και ο Χακίμ Ζίγιεχ ακολούθησε την φάση, ολοκληρωνοντας την με πλασέ, στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το γκολ της Τσέλσι προσέδωσε μία «άγρια» ομορφιά στο ματς, η Βιγιαρεάλ απείλησε στο 32ο λεπτό, με τον Μεντί να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μάρκος Αλόνσο δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ, την εξαιρετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα οδηγηθεί στην ανάπαυλα «αλώβητη», ήρθε ο Μορένο για να της υπενθυμίσει πως το «κίτρινο υποβρύχιο», μόνο τυχαία δεν κατέκτησε το Europa League.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ισπανός, ακραίος οπισθοφύλακας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, και το προβάδισμα των «μπλε» διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Την προσπάθειά της να βρει το πολυπόθητο γκολ ισοφάρισης, συνέχισε η Βιγιαρεάλ στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ζεράρντ Μορένο να αστοχεί σε τετ-α-τετ στο 53ο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Γάλλου τερματοφύλακα, και ολοκληρώθηκε με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, ύστερα από παρέμβαση του Μεντί που διόρθωσε εντυπωσιακά το λάθος του!

Ο χρόνος περνούσε, το Σούπερ Καπ έδειξε να πλησιάζει στην δεύτερη κατάκτηση της ιστορίας της, αλλά η Βιγιαρεάλ βρήκε τον τρόπο ισοφάρισης, με τον συνήθη ύποπτο. Η Τσέλσι άλλωστε συνέχιζε να αγωνίζεται κυνικά, και ο Ισπανός φορ του Ουνάι Έμερι πέτυχε το 83ο γκολ στην καριέρα του με το «κίτρινο υποβρύχιο», όντας πλέον και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του!

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν διαφοροποίησαν την εξέλιξη της αναμέτρησης και η τρίτη διαδοχική παράταση σε Σούπερ Καπ -6η τα τελευταία οκτώ χρόνια- ήταν γεγονός!

Μπορεί η Τσέλσι να ήταν χειρότερη από την αντίπαλό της στην συνολική εικόνα του ενενηνταλέπτου από την Βιγιαρεάλ, αλλά οι «μπλε» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αποτελέσουν την καλύτερη ομάδα στο πρώτο έξτρα τέταρτο της συνάντησης.

Η υπεροχή των «μπλε» πιστοποιήθηκε από την τεράστια ευκαιρία του Πούλισικ από την μικρή περιοχή στο 102ο λεπτό, αλλά η αστοχία του Αμερικάνου διατήρησε το 1-1 μέχρι και το τέλος, με την διαδικασία των πέναλτι να αποτελεί την μοναδική λύση, προκειμένου να λύσουν οι δύο ομάδες τις διαφορές τους.

Ο Τόμας Τούχελ, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών της παράτασης, αντικατέστησε τον Εντουάρντ Μεντί με τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα για να χρησιμοποιήσει τον Ισπανό στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Ασένχο απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Χάβερτς ενώ με τη σειρά του ο Κέπα είπε στοπ στην προσπάθεια του Μαντί. Έπειτα από τέσσερις σερί εύστοχες εκτελέσεις και για τις δύο ομάδες, ο Πούλισικ θα βρει δίχτυα για την ομάδα του Λονδίνου σε αντίθεση με τον αρχηγό της Βιγιαρεάλ, Ραούλ Αλμπιόλ, με το τρόπαιο να καταλήγει στην Τσέλσι που έσπασε την κατάρα και κατέκτησε το Σούπερ Καπ έπειτα από 23 χρόνια.

Δημήτρης Μανάκος