Η Τσέλσι θέλει να σπάσει την κατάρα και να κατακτήσει το Super Cup μετά από 23 χρόνια

Η αυλαία της σεζόν 2021-2022 «ανοίγει» επίσημα απόψε στο Γουίντσορ Παρκ του Μπέλφαστ, εκεί που Βιγιαρεάλ και Τσέλσι θα αναμετρηθούν για να αναδειχθεί ο νικητής του UEFA Super Cup, με τους Λονδρέζους να θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο μετά από 23 χρόνια.



Η Τσέλσι θέλει να σπάσει την κατάρα και να κατακτήσει το Super Cup μετά από 23 χρόνια

Η πρωταθλήτρια και η κυπελλούχος Ευρώπης αναμετρώνται απόψε (11/08, 22.00) για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το UEFA Super Cup.

Η Τσέλσι που έρχεται με φόρα από την περυσινή σεζόν και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συμμετάσχει για 5η φορά σε αγώνα Super Cup και για πρώτη μετά το 2019, όπου και ηττήθηκε από την Λίβερπουλ.

Αντίθετα η Βιγιαρεάλ είναι πρωτάρα σε αυτό το θεσμό ωστόσο συνεχίζει την παράδοση που θέλει μία ισπανική ομάδα στον τελικό καθώς από το 2009 και μετά, μόνο δύο φορές δεν έχει καταφέρει να υπάρξει ιβηρική εκπροσώπηση.

Ωστόσο, οι αγγλικοί σύλλογοι δεν μπορούν να πουν πως έχουν και την καλύτερη παράδοση απέναντι σε συλλόγους  άλλων χωρών.

Η τελευταία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που κέρδισε το Super Cup απέναντι σε ομάδα από κάποια άλλη χώρα ήταν η Λίβερπουλ το 2005 όταν και επικράτησε με 3-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση.

Η φετινή εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι, μετράει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στις 4 αναμετρήσεις της στο θεσμό, όμως έχει καταφέρει να το κατακτήσει μόλις μία φορά.

Το μακρινό 1998, οι «μπλε» συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού Super Cup με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, καταφέρνοντας να κατακτήσουν το τρόπαιο στην παρθενική τους συμμετοχή.

Στα επόμενα χρόνια, ο σύλλογος του Λονδίνου δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο παρά τις 3 συμμετοχές που κατέγραψε (2012, 2013, 2019).

Απόψε, θέλει να σπάσει την κατάρα των αγγλικών ομάδων αλλά και τη δική της, κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στη σταχτοπούτα του θεσμού, Βιγιαρεάλ, έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια.

Στο γήπεδο του Μπέλφαστ, θα βρεθούν 13.000 οπαδοί και εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλονται στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό λόγω του Covid-19, το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα είναι της Τσέλσι.

Στράτος Μαρίνος