Τέλος τα οφσάιντ για... μισή μύτη, αλλαγές και στα πέναλτι!

Στην Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην... αστειότητα που παρατηρήθηκε την περασμένη σεζόν και θα πάψουν να υποδεικνύονται οφσάιντ οι ποδοσφαιριστές για μισό παπούτσι, ή μισή μύτη, ή ένα νύχι! Αλλαγές και στα πέναλτι, όπου θα διαπιστώνεται κατά πόσο η επαφή όντως ήταν αρκετή για την πτώση των ποδοσφαιριστών στην περιοχή. 



Τέλος τα οφσάιντ για... μισή μύτη, αλλαγές και στα πέναλτι!

Πολλά ευτράπελα σημειώθηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ με το θέμα του οφσάιντ, με αρκετά γκολ να έχουν ακυρωθεί για χιλιοστά, για μισή μύτη παπουτσιού που μπορεί να προεξείχε γιατί η μύτη ενός ποδοσφαιριστή ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. 

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής διαιτησίας, Μάικ Ρίλεϊ, πλέον αυτό δεν θα υπάρχει και η αμφιβολία θα πηγαίνει υπέρ του επιτιθέμενου, δίχως ν' ακυρώνονται τα γκολ. 

Επιπλέον, θα υπάρξει μέριμνα και για τα πέναλτι όπου θα εξετάζεται αν όντως η επαφή ήταν η κύρια αιτία της ανατροπής ενός ποδοσφαιριστή στην περιοχή κι όχι απλά αν ήταν κάτι ανεπαίσθητο από το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την περίσταση κάποιος παίκτης. 

Κώστας Ζάλιαρης