Άγαλμα για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα ετοιμάσει η Αμπερντίν!

Η Αμπερντίν έδωσε εντολή στον γλύπτη, Άντι Έντουαρντς να φτιάξει το άγαλμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προκειμένου ο σκωτσέζικος σύλλογος να τιμήσει την τεράστια προσωπικότητα και την προσφορά του θρυλικού πρώην προπονητή, που βρέθηκε στο «τιμόνι» του κλαμπ από το 1978 έως το 1986. 



Άγαλμα για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα ετοιμάσει η Αμπερντίν!

Ο πολυνίκης Βρετανός πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε φτάσει σε επιτυχίες και με την Αμπερντίν στη δεκαετία του '80, με τον σκωτσέζικο σύλλογο να παίρνει την απόφαση να του φτιάξει άγαλμα ώστε να εκφράσει με αυτό τον τρόπο την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Ο Φέργκιουσον ως τεχνικός της Αμπερντίν είχε πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα (1980, 1984, 1985), κατέκτησε τέσσερα Κύπελλα (1982, 1983, 1984, 1986), ενώ, ήταν ο πρωτεργάτης των επιτυχιών στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1983 και στο Super Cup Ευρώπης εκείνης της χρονιάς!

Το άγαλμα θα είναι δημιουργία του γλύπτη, Άντι Έντουαρντς, ο οποίος ενημερώθηκε από την Αμπερντίν για την πόζα που θα πρέπει να έχει το έργο, από έναν χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του Σερ Άλεξ...

Κώστας Ζάλιαρης