Η γκαλερί τέχνης του Μάντσεστερ θέλει να διατηρήσει τα μηνύματα αγάπης στο γκράφιτι του Ράσφορντ!

Οι εθελοντές και οι υπάλληλοι θα τα συλλέξουν και η γκαλερί θα τα στεγνώσει από τη βροχή έτσι ώστε να περαστούν στα αρχεία της βιβλιοθήκης του Μάντσεστερ.  

Η γκαλερί τέχνης του Μάντσεστερ θέλει να διατηρήσει τα μηνύματα αγάπης στο γκράφιτι του Ράσφορντ!

Το γκραφίτι του Μάρκους Ράσφορντ που βανδαλίστηκε την επομένη του τελικού του Euro 2020, καλύφθηκε από μηνύματα αγάπης και στήριξης στον νεαρό παίκτη που δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις μετά το άστοχο χτύπημα πέναλτι κόντρα στην Ιταλία.

Οι φωτογραφίες, οι ευχές και τα γράμματα που άφησε ο κόσμος για τον 23χρονο διεθνή δυστυχώς θα πρέπει να αφαιρεθούν από το σημείο ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθούν. Με πρωτοβουλία της γκαλερί τέχνης του Μάντσεστερ, τα μηνύματα θα συλλεχθούν από το σημείο, θα διανεμηθούν στην γκαλερί έτσι ώστε να γίνει η προσπάθεια επαναφοράς τους στην αρχική τους κατάσταση. 

Οι υπάλληλοι της γκαλερί θα τα στεγνώσουν και θα προσπαθήσουν να τα επαναφέρουν στην καλύτερη κατάσταση έτσι ώστε να σταλθούν στη βιβλιοθήκη του Μάντσεστερ, εκεί που θα καταγραφούν και θα περαστούν στα αρχεία της πόλης.

Πέρα από μία κίνηση αγάπης, τα μηνύματα αυτά αποτελούν κληρονομιά της πόλης όχι μόνο για τη στήριξη που δέχτηκε ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία του Μάντσεστερ αλλά και για τη νίκη που κατάφεραν οι πολίτες απέναντι στην «αρρώστια» του ρατσισμού.

 

 

Στράτος Μαρίνος