Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας θα γονατίζει πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Μήνυμα κατά του ρατσισμού θα στείλει και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας έπειτα και από τα εμετικά σχόλια που δέχτηκαν οι τρεις διεθνείς της εθνικής Αγγλίας.  



Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας θα γονατίζει πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Την απόφαση να γονατίζουν οι παίκτριες πριν από τα παιχνίδια τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, πήρε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας.

Νωρίτερα μέσα στον Ιούλιο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επέτρεψε σε αθλητές να εκφράζονται ελεύθερα πριν και μετά τους αγώνες χωρίς ωστόσο να θίγουν την ακεραιότητα άλλων χωρών, αθλητών και οργανισμών.

Αυτό σημαίνει πως οι αθλητές θα μπορούν να γονατίζουν πριν τους αγώνες τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Η προπονητής της Μεγάλης Βρετανίας, Χέγκε Ρίισε, ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ΔΟΕ τη σημασία της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Είμαστε όλοι ενωμένοι στην απόφαση να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές του».

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται στον 5ο όμιλο κόντρα σε Χιλή, Ιαπωνία και Καναδά, με τις δύο πρώτες και τους καλύτερους τρίτους να προκρίνονται στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Στράτος Μαρίνος