Γιούργκεν Κλοπ: «Νέοι και παλιοί έχουν ήδη μπει στο κλίμα των απαιτήσεων της ομάδας»

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να παρουσιάζεται απόλυτα ικανοποιημένος στην πρώτη του συνέντευξη από τη φετινή προετοιμασία, γίνεται κατανοητό πως είναι ιδανικές οι συνθήκες και το κλίμα ενόψει της νέας σεζόν στη Λίβερπουλ.  



Γιούργκεν Κλοπ: «Νέοι και παλιοί έχουν ήδη μπει  στο κλίμα των απαιτήσεων της ομάδας»

Η φράση «μέχρι τώρα, όλα είναι τέλεια» συνοψίζει τις εντυπώσεις του Γερμανού κόουτς από τον τρόπο που έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής το ταξίδι στην Αυστρία.

¶ξιο αναφοράς βεβαίως αποτελεί το γεγονός πως η Λίβερπουλ δεν έχει δώσει ακόμη κάποια φιλική αναμέτρηση, με την Τρίτη να σηματοδοτεί και την έναρξη των ανεπίσημων υποχρεώσεων, απέναντι στις Βάκερ Μπουργκχάουζεν και Στουτγκάρδη, σε αναμετρήσεις, με συνολική διάρκεια μίας ώρας (15 λεπτά κάθε ημίχρονο).

Αναλυτικά ο Kloppo είπε:

Αναφορικά με την ετοιμότητα της ομάδας:

Δεν είμαι 100% σίγουρος αν το "ικανοποιημένος" είναι η τέλεια λέξη σχετικά με το πως νιώθω, αλλά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την προετοιμασία. Για να είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να συμβούν πολλά περισσότερα πράγματα, πρέπει να είμαστε στη σεζόν και να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε τα πράγματα στο γήπεδο όπως κάνουμε στις προπονήσεις. 

Αλλά οι προπονήσεις λειτουργούν εξαιρετικά καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις συνθήκες, ακόμα και με τον καιρό. Βρέχει πολύ και εδώ, αλλά είναι καλό για την προπόνηση γιατί δεν μας χτύπησε πολύ κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, τα γήπεδα απορρόφησαν το νερό αρκετά καλά. 

Σχετικά με το ρόστερ:

Αυτή είναι μια κατάσταση «win or win». Χρειαζόμαστε τα παιδιά να μας συμπληρώνουν αλλά είναι πραγματικά συναρπαστικά, πρέπει να πω. Όλοι τους, δεν υπάρχει κανένας  που να με δυσανασχετεί. 

Έτσι έχουμε τώρα διαφορετικές ομάδες νεαρών παικτών. Έχουμε τους πολύ νέους παίκτες. Είναι όλοι πολύ καλοί. Πρέπει να πω ότι η Ακαδημία κάνει εξαιρετική δουλειά, δεν μπορούμε να το πούμε με διαφορετικό τρόπο , έχουμε πολλούς παίκτες για τους οποίους είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. 

Πλέον τους είπα “έχεις την ευκαιρία να εντυπωσιάσεις, οπότε κάνε το. Είστε εδώ επειδή είστε καλοί, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Η Λίβερπουλ έχει μόνο καλούς παίκτες σε όλα τα επίπεδα της Ακαδημίας. Τώρα που είσαι εδώ, μην κάνεις τίποτα πίσω”. Μετά βλέπεις πως ο Τάιλερ, ο Κόνορ, όλοι δίνουν την καρδιά τους στο γήπεδο και είναι πολύ, πολύ ωραίο να το βλέπεις.

Κάτι για το κλίμα μεταξύ μικρών και μεγάλων στην Λίβερπουλ:

Eίναι εξαιρετικό κι όλοι έχουν καταλάβει τις απαιτησεις. Οι ομάδες αναμειγνύονται, νεαροί παίκτες με γηραιότερους παίκτες με μέλη του προσωπικού και όλα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να κάνεις αυτά τα πράγματα για να έχεις μια μικρή ιστορία να πεις, όπως είχαμε σήμερα το πρωί. Είναι ωραία, είναι ωραία. Η δημιουργία κοινών αναμνήσεων είναι σημαντική. Όταν μιλάμε για αυτό σκεφτόμαστε μεγάλα παιχνίδια και τέτοια πράγματα, αλλά τα μεγάλα παιχνίδια ξεκινούν σε στιγμές όπως αυτή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ