Οδεύει προς το τέλος το σήριαλ χορηγού για την Τότεναμ

Σημαντικές εξελίξεις για την Τότεναμ, καθώς τα «σπιρούνια» είναι κοντά στην εύρεση χορηγού για τα δικαιώματα του ονόματος του «Tottenham Hotspur Stadium». Αυτή η κίνηση θα εξασφαλίσει την οικονομική ανάσα που ψάχνουν οι Λονδρέζοι λόγω των χρεών που έχουν δημιουργηθεί.  

Οδεύει προς το τέλος το σήριαλ χορηγού για την Τότεναμ

Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από το παρθενικό παιχνίδι της Τότεναμ (3/4/2019 με την Κρίσταλ Πάλας) στο νεόδμητο «Tottenham Hotspur Stadium», όπως αρχικά ονομάστηκε και συνεχίζει έως σήμερα η νέα έδρα της ομάδας.

Εξαρχής στόχος του λονδρέζικου συλλόγου ήταν να κλείσει το συντομότερο μια συμφωνία για τα δικαιώματα της ονοματοδοσίας της νέας έδρας, ώστε να αποκομίσει τα οικονομικά οφέλη που θα έφερνε μια τέτοια κίνηση. 

Παρά το διάστημα που παρήλθε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, φαίνεται πως εν τέλει βρέθηκε χορηγός, καθώς σύμφωνα με την Daily Mail ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με εταιρεία, με τις απαραίτητες ανακοινώσεις να αναγγέλλονται λίγο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αν αυτό επαληθευτεί, πέρα από το τέλος που θα λάβει το σίριαλ για το όνομα του… σπιτιού της ομάδας, η νέα χορηγία πρακτικά θα αποτελέσει το οικονομικό σωσίβιο των «σπιρουνιών». 

Η ανέγερση του νέου γηπέδου κόστισε 1,2 δις λίρες (σχεδόν 1,4 δις ευρώ), δημιουργώντας στο ταμείο του συλλόγου ένας χρέος της τάξεως των 600 εκατομμυρίων λιρών περίπου. 

Συνεπώς η εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του ονόματος αναμφίβολα θα φέρει μια τεράστια ανάσα στο λογιστήριο του Λίβι.

Συν τοις άλλοις οι δαπάνες για το νέο αυτό σύμπλεγμα που αποτελεί το νεόδμητο γήπεδο δεν σταματούν εδώ. Τον περασμένο Ιούνιο εγκρίθηκαν τα σχέδια για την προσθήκη εγκαταστάσεων για δυναμικά αθλήματα και ενός κέντρου υγείας, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για μια γκαλερί τέχνης. 

Κι αυτά τα σχέδια εντάσσονται στις βραχυπρόθεσμες ενέργειες που πρόκειται να υλοποιηθούν. Μακροπρόθεσμα συζητείται η ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών.

Σαφώς όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε ένα ούτως ή άλλως πυρετώδες καλοκαίρι για την Τότεναμ. Το κυνήγι για νέο προπονητή διήρκεσε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, μέχρι να κλείσει η θέση από το Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ενώ αναφορικά με το ρόστερ παραμένει ανοιχτό το θέμα με το μέλλον του υπερπολύτιμου Χάρι Κέιν και την παραμονή του για τη νέα σεζόν. 

Επιπλέον επιβάλλεται να ενισχυθεί το ρόστερ προκειμένου να τερματίσει το κλαμπ ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα για το 2021/22.

Για να τρέξουν αυτές οι εξελίξεις, όλοι όσοι βρίσκονται στο στρατόπεδο της Τότεναμ αναμένουν εναγωνίως τις ανακοινώσεις Λίβι. Υπομονή μέχρι τον Αύγουστο.

Διονύσης Γαλιατσάτος