Μπολτ: «Φρικτό και άδικο για τους Άγγλους, δεν θα έβαζα τόση πίεση σε έναν 19χρονο»

Ο Γιουσέιν Μπολτ τοποθετήθηκε για τις ρατσιστικές επιθέσεις στους Ράσφορντ, Σάκα και Σάντσο, τόνισε πως πλέον δεν μπορεί να καταλάβει την κατεύθυνση που έχει πάρει το ποδόσφαιρο, ενώ, έδειξε να διαφωνεί με τις επιλογές του Σάουθγκεϊτ για το timing των αλλαγών στην παράταση και το 5ο πέναλτι του Σάκα...  

Μπολτ: «Φρικτό και άδικο για τους Άγγλους, δεν θα έβαζα τόση πίεση σε έναν 19χρονο»

Ο δημοφιλής Τζαμαϊκανός δρομέας με... μικρή παρουσία και στο χώρο του ποδοσφαίρου, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία, σχολίασε:

«Είναι φρικτό και μου είναι πολύ δύσκολο να βλέπω τέτοια πράγματα. Ως Αφρικανός και μαύρος, ξέρω ότι θα τους ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσουν. Δεν γίνεται να πέφτει η ευθύνη σ' εκείνους, δεν πήραν εκείνοι την απόφαση για το ποιος θα εκτελέσει πέναλτι.

Είδα ότι μπήκαν και στο τέλος της παράτασης για τα πέναλτι. Ως προπονητής δεν θα το έκανα αυτό και δεν θα έβαζα τόση πίεση σε ένα 19χρονο παιδί. Έχω εμπειρίες κι εγώ. Στο ποδόσφαιρο ορισμένες φορές κερδίζεις, ορισμένες χάνεις και ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο ν' αποδεχθείς την ήττα. Όλοι στεναχωριόμαστε όταν έρχεται μια ήττα στα πέναλτι, αλλά όταν το θέμα πηγαίνει στον ρατσισμό, τότε είναι μεγάλο πρόβλημα.

Είναι τελείως άδικο και δεν μπορώ να καταλάβω που πηγαίνει το ποδόσφαιρο... Το αγαπάω από μικρό παιδί. Παρακολουθώ τους παίκτες. Δεν καταλαβαίνω όμως που πηγαίνει όλο αυτό...». 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης