Το απροσπέλαστο τείχος που ακούει στο όνομα… Κάιλ Γουόκερ

Η άμυνα της Αγγλίας ήταν καταπληκτική σε αυτό το Euro, κρατώντας 5 clean sheets και δεχόμενη μόλις δύο τέρματα, με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Γουόκερ που έμοιαζε ανίκητος.  Το απροσπέλαστο τείχος που ακούει στο όνομα… Κάιλ Γουόκερ

Ο Κάιλ Γουόκερ ήταν εκπληκτικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα με τα «Τρία Λιοντάρια» και συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του στον τελικό του Euro 2020. Αγωνίστηκε 599 λεπτά, ως δεξιός μπακ αλλά και ως δεξιός στόπερ στην 3αδα μαζί με Στόουνς και Μαγκουάιρ.

Σε αυτά τα σχεδόν 7 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κάνει μόλις ένα φάουλ σε αντίπαλο, στατιστικό που μοιάζει παράξενο για παίκτη που αγωνίζεται στην άμυνα.

Βέβαια κάτι που κάνει ακόμα πιο παράξενο αυτό το γεγονός, είναι πως μόλις μία φορά κάποιος κατάφερε να ντριμπλάρει και να περάσει τον 31χρονο αμυντικό σε αυτά τα 599 λεπτά συμμετοχής.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι προσπάθησαν να διεισδύσουν από τα δεξιά της άμυνας των Άγγλων βρήκαν πάνω στο απροσπέλαστο τείχος που ονομάζεται Κάιλ Γουόκερ.

 

 

Στράτος Μαρίνος