Ο Ζιρού έτοιμος ν' αποχαιρετήσει το Λονδίνο

Έπειτα από 9 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, ήρθε η ώρα για τον Ολιβιέ Ζιρού να πει «αντίο» στα αγγλικά γήπεδα, καθώς σύμφωνα με τον Πάολο Μαλντίνι ο Γάλλος στράικερ της Τσέλσι αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα από τη Μίλαν.  



Ο Ζιρού έτοιμος ν' αποχαιρετήσει το Λονδίνο

Όταν η Τσέλσι έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης τον περασμένο Μάιο, μια από τις πρώτες κινήσεις ήταν η ενεργοποίηση επέκτασης συμβολαίου του Ζιρού για έναν επιπλέον χρόνο. 

Ωστόσο έπειτα από ανακοίνωση του ζωντανού θρύλου και τεχνικού διευθυντή της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, ο 34χρονος επιθετικός τη νέα σεζόν είναι κάτοικος «Σαν Σϊρο». 

Οι «ροσονέρι» φαίνεται πως πλήρωσαν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Ζιρού (μόλις ένα εκατομμύριο λίρες) αφιερώνοντας χρόνο το τελευταίο διάστημα για τις τελικές λεπτομέρειες του συμβολαίου του. 

Ο Μαλντίνι δήλωσε σχετικά: 

«Ναι, αναμένεται (σ.σ. ο Ζιρού) να φτάσει αύριο. Ο Ολιβιέ είναι ένας πρωταθλητής και νέος κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ»

Επιπροσθέτως ο άλλοτε αρχηγός της Μίλαν τόνισε πως με την προσθήκη του Ζιρού στο ρόστερ θα επωφεληθούν οι νεαροί σε ηλικία παίκτες χάρη στην εμπειρία που θα μεταδώσει ο Γάλλος φορ: 

«Είναι ένας πολύ αξιόπιστος παίκτης, αυτό που ψάχναμε από τη στιγμή που χρειαζόμαστε έμπειρους παίκτες σαν αυτόν. Είμαστε η νεαρότερη ομάδα στη Serie A».

Ο Ζιρού λοιπόν αποχαιρετά το Λονδίνο έχοντας συμπληρώσει 9 χρόνια στην αγγλική πρωτεύουσα, φορώντας τις φανέλες των Άρσεναλ (2012-2018) και Τσέλσι (2018-2021), έχοντας κατακτήσει συνολικά κατά την παραμονή του στο Νησί, 1 Τσάμπιονς Λιγκ,, 1 Γιουρόπα Λιγκ και 4 Κύπελλα Αγγλίας.

Διονύσης Γαλιατσάτος