Ρατσιστικά σχόλια για την εθνική Αγγλίας στο τμήμα Κ18 της Πόρτσμουθ!

Μία φωτογραφία που δείχνει τους παίκτες της Κ18 της Πόρτσμουθ να αποκαλούν νέγρους και μαϊμούδες τους Σάντσο, Σάκα και Ράσφορντ προκάλεσε τον εκνευρισμό του κόσμου και την έναρξη της έρευνας από τους «πομπέις».   



Ρατσιστικά σχόλια για την εθνική Αγγλίας στο τμήμα Κ18 της Πόρτσμουθ!

Η φωτογραφία από τη συνομιλία παικτών της Πόρτσμουθ στο τμήμα Κ18, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν μια σειρά από ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές και εικονίδια προς τους τρεις παίκτες που έχασαν τα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020.

 

 

Αυτό είναι ακόμη ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα χιλιάδες προηγούμενα που έχουν συμβεί. Η Πόρτσμουθ ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τη φωτογραφία που έχει γίνει viral.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Πόρτσμουθ είναι ενήμερη για τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποτίθεται ότι προέρχονται από ομαδική συνομιλία της ακαδημίας Κ18 και γίνονται φυλετικές διακρίσεις. Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει άμεση έρευνα για το συμβάν και θα παρέχει ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί.

Η Πόρτσμουθ καταδικάζει έντονα τον ρατσισμό και είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων. Δεν υπάρχει θέση για αυτό στο παιχνίδι μας ή στην κοινωνία μας ως σύνολο».

Στράτος Μαρίνος