Η συνεργασία Φίλιπς-Ράις και τα 830 λεπτά χωρίς να δεχτούν γκολ σε κανονική ροή

Οι δύο διεθνείς συνθέτουν έναν συμπαγή άξονα στα «Τρία Λιοντάρια» και έχουν βοηθήσει την υπόλοιπη ομάδα να γίνει άτρωτη στα μετόπισθεν όσον αναφορά την κανονική ροή παιχνιδιού.  



Η συνεργασία Φίλιπς-Ράις και τα 830 λεπτά χωρίς να δεχτούν γκολ σε κανονική ροή

Η Αγγλία αγωνίζεται απόψε στον πρώτο τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της, απέναντι στην Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι που θέλει να σηκώσει το τρόπαιο μέσα στο Γουέμπλεϊ. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να σκοράρει απέναντι σε μία πολυπρόσωπη αγγλική άμυνα που μοιάζει απροσπέλαστη, ειδικά όταν αγωνίζονται μαζί στα χαφ ο Ντέκλαν Ράις και ο Κάλβιν Φίλιπς.

Οι δυο τους συνθέτουν ένα κέντρο που μπορεί να κάνει τα πάντα. Από τη μία, βοηθούν στο αμυντικό κομμάτι, κλείνοντας χώρους, «καταπίνοντας» αμέτρητα χιλιόμετρα και κυνηγώντας κάθε μπάλα στο γήπεδο. Από την άλλη, η άρτια αμυντική τους λειτουργία βοηθάει και τους επιθετικούς που μπορούν να επικεντρώνονται περισσότερο στη δουλειά τους όταν γνωρίζουν πως έχουν δύο «μηχανάκια» από πίσω να τρέχουν ένα κέντρο ολομόναχοι.

Η συνεργασία τους έχει καταφέρει να «γεννήσει» κάποια εξωπραγματικά νούμερα για τα «Τρία Λιοντάρια». Οι Φίλιπς και Ράις έχουν αγωνιστεί 830 λεπτά μαζί, φορώντας το εθνόσημο και η ομάδα έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι στα σχεδόν 10 παιχνίδια που έχουν συνυπάρξει στο χώρο του κέντρου, σε μόλις ένα δέχτηκαν γκολ που δεν προήλθε από στημένη φάση ή πέναλτι.

Το κεντρικό δίδυμο της ομάδας του Σάουθγκεϊτ αποτελεί ένα απροσπέλαστο εμπόδιο για οποιοδήποτε αντίπαλο και πλέον μένει να το δείξουν και στον αποψινό τελικό απέναντι στη «Σκουάντρα Ατζούρα».

 

 

Στράτος Μαρίνος