Tώρα, είναι η πιο μεγάλη ώρα!

Ώρα να... έρθει σπίτι! Ώρα για την Αγγλία ν' αρπάξει την ιστορική ευκαιρία απ' τα μαλλιά και να βάλει τέλος στην κατάρα! Απόψε (22:00, ΑΝΤ1), τα «τρία λιοντάρια» οφείλουν να ... βρυχηθούν απέναντι στους Ιταλούς και ν' ανέβουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας τον πρώτο τους τίτλο μετά το Μουντιάλ του 1966! 



Tώρα, είναι η πιο μεγάλη ώρα!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2018 και την 3η θέση στο Nations League, έχει καταφέρει να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Οι κακές εποχές, οι συνεχείς αποκλεισμοί και η τρομερή κριτική που ασκούσε ο Τύπος και ο κόσμος στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου φαίνεται πως ανήκουν όλα στο παρελθόν, ωστόσο, τώρα είναι η ώρα για την υπέρβαση και την ποδοσφαιρική ευτυχία των Άγγλων. 

Απόψε (22:00, ΑΝΤ1) απέναντι στην Ιταλία, μπροστά σε 60.000 κόσμο στο «Γουέμπλεϊ» η Αγγλία έχει την τρομερή ευκαιρία για το πρώτο της τρόπαιο έπειτα από 55 ολόκληρα χρόνια! Και η περίσταση είναι τέτοια που ενθουσίασε ακόμα και την Βασίλισσα Ελισάβετ που έγραψε επιστολή προς τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ούσα εκείνη που είχε παραδώσει στον Μπόμπι Μουρ το τρόπαιο του Μουντιάλ πίσω στο '66! 

Τα «τρία λιοντάρια» με άπαντες ετοιμοπόλεμους και έτοιμους να γράψουν ιστορία, έχοντας δεχθεί μονάχα ένα γκολ σε έξι ματς μέχρι και αυτή τη στιγμή στο Euro, έχουν φτάσει σε μια βραδιά που το ... do or die είναι πολύ λίγο για να περιγράψει αυτό που θα συμβεί στο ματς κόντρα στην σκληροτράληχη και ... υπερσύγχρονη «σκουάντρα ατζούρα» του Ρομπέρτο Μαντσίνι. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης