Απεβίωσε ο Πολ Μάρινερ που το '82 έστειλε την Αγγλία στο πρώτο της Μουντιάλ έπειτα από 12 χρόνια! (vids)

Ο πρώην επιθετικός των Ίπσουιτς και Άρσεναλ, Πολ Μάρινερ, απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών έπειτα από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας σε πένθος το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ήταν ο άνθρωπος που το '81 κατάφερε με δικό του γκολ να στείλει την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1982, έπειτα από τα 12 χρόνια απουσίας των «τριών λιονταριών»!   



Απεβίωσε ο Πολ Μάρινερ που το '82 έστειλε την Αγγλία στο πρώτο της Μουντιάλ έπειτα από 12 χρόνια! (vids)

Ο Μάρινερ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου σε ηλικία 68 ετών, με ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να θρηνεί την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που «γέννησε» η Αγγλία.

Ο πρώην διεθνής με τα «Τρία Λιοντάρια» πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ίπσουιτς με την οποία πραγματοποίησε 339 εμφανίσεις, βρίσκοντας δίχτυα 139 φορές κατέκτησε το FA Cup του 1978 και το Κύπελλο UEFA του 1981.

Επίσης, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για 35 παιχνίδια σκοράροντας 13 φορές και ήταν μέλος της Αγγλίας στο Euro 1980 στην Ιταλία και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 στην Ισπανία. Εκείνη η παρουσία στη διοργάνωση ήταν δικό του έργο, καθώς είχε πετύχει το 1-0 επί της Ουγγαρίας για την εξασφάλιση της πρόκρισης, με τους Άγγλους να έχουν φτάσει μια ανάσα από τον αποκλεισμό. Έπειτα, σκόραρε και απέναντι στη Γαλλία στα τελικά του τουρνουά. 

Ο Μάρινερ πέρασε επίσης από τις Άρσεναλ, Πόρτσμουθ και Πλίμουθ, με την τελευταία να αποτελεί και την ομάδα που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2009.

Ο πρώην επιθετικός απεβίωσε την Παρασκευή, με την οικογένειά του να επιβεβαιώνει το χαμό του το πρωί του Σαββάτου.

Σύσσωμο το αγγλικό ποδόσφαιρο απέδωσε τα σέβη του και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μάρινερ.

 

 

 

 

 

Στράτος Μαρίνος