Τώρα η κούπα είναι πιο κοντά στο σπίτι από ποτέ! (vids)

Στέρλινγκ και Κέιν συνέχισαν να παίρνουν την Αγγλία από το χέρι και την οδήγησαν για πρώτη φορά έπειτα από 55 χρόνια σε μεγάλο τελικό διοργάνωσης! Τα «τρία λιοντάρια» έγραψαν ιστορία επικρατώντας 2-1 της Δανίας στο «Γουέμπλεϊ» στην παράταση του μεταξύ τους ημιτελικού κι έκλεισαν ραντεβού με την Ιταλία για το βράδυ της Κυριακής με φόντο την κορυφή της Ευρώπης!



Τώρα η κούπα είναι πιο κοντά στο σπίτι από ποτέ! (vids)

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά... ανάγκασε τον Κιάερ να πετύχει το αυτογκόλ στο 39' και ήταν εκείνος που κέρδισε και το πέναλτι στο 102'.

Ο Χάρι Κέιν έφτασε στα 10 τέρματα με την εθνική ομάδα της Αγγλίας σε μεγάλες διοργανώσεις ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του Γκάρι Λίνεκερ και έχοντας την ευκαιρία να γράψει χρυσή ιστορία στον μεγάλο τελικό εφόσον βρει δίχτυα!

Τελικά, το τρόπαιο... απέχει 90' και ίσως κάτι παραπάνω, από τη μεγάλη επιστροφή στο σπίτι!

 

 

Το ματς:

Αν κάποιος από την Αγγλία πίστευε πως αυτό το παιχνίδι ήταν απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα της οποίας το εμπόδιο θα μπορούσε να ξεπεραστεί δίχως κόπο, τότε έκανε τεράστιο λάθος. Οι Δανοί έδειξαν στο «Γουέμπλεϊ» για ποιον λόγο έφτασαν μέχρι και αυτό το σημείο και τα «τρία λιοντάρια» κλήθηκαν να κάνουν κάτι που ποτέ ξανά στο φετινό Euro δεν είχαν αντιμετωπίσει. Να βρεθούν πίσω στο σκορ, σε τόσο κρίσιμο ματς, με 60.000 κόσμο από πάνω...

Η αλήθεια είναι ότι εξαιρουμένων ορισμένων κινήσεων των Κέιν, Στέρλινγκ και Μάουντ στο πρώτο 10λεπτο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο. Οι Δανοί είχαν καταφέρει ν' αποφύγουν κινδύνους, να μην επιτρέψουν στις ποιοτικές μονάδες των Άγγλων να φανούν και μετά το πρώτο 15λεπτο η ομάδα του Γιούλμαντ πήρε τη μπάλα και πρωτοβουλίες.

Είτε με υπομονή, είτε με γρήγορο κάθετο ποδόσφαιρο, με τους Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ και Μελέ να ξεχωρίζουν, η φετινή έκπληξη του Euro κατάφερε να επιβραβευθεί στο 30'. Ο Ντάμσγκααρντ με μαγική εκτέλεση φάουλ έστειλε με πολλή δύναμη τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε πολύ δύσκολα για την Αγγλία!

 

Ο κόσμος άρχισε να δίνει μεγαλύτερη ώθηση, ο Κέιν έδειχνε στους συμπαίκτες του ότι έπρεπε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να μην τρελαθούν από την πίεση και το άγχος, ο Σάκα έπρεπε ν' αρχίσει να εμφανίζεται, ο Μάουντ παρέμεινε αδρανής, ενώ οι Φίλιπς και Ράις δεν είχαν τη συμμετοχή που θα έπρεπε.

Οι κινήσεις του Κέιν εκτός περιοχής και ο τρόπος που προσπαθούσε να στείλει στο «κουτί» τους γρήγορους συμπαίκτες του με απότομες κάθετες πάσες, οδήγησαν αρχικά στην τρομερή ευκαρία του Στέρλινγκ στο 38', με τον Σμάιχελ ν' αποκρούει με το κορμί το τετ-α-τετ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ξανά ο Κέιν βρήκε από δεξιά τον Σάκα, αυτός γύρισε προς τον Στέρλινγκ και ο Κιάερ πέφτοντας πέτυχε το αυτογκόλ για το 1-1 του πρώτου μέρους.

 

 

 

Οι Δανοί συνέχισαν να βγάζουν ενέργεια και στο δεύτερο μέρος και ήταν άρχισαν να πλησιάζουν με θάρρος τα καρέ του Πίκφορντ. Βέβαια, στο 55' ο Σμάιχελ έπρεπε να πει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο στον Μαγκουάιρ σε κεφαλιά του Άγγλου στόπερ εντός περιοχής, για να μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρε των Βρετανών ένα χαμηλό σουτ του Ντόλμπεργκ ως απάντηση στο 58'.

 

Η Αγγλία άρχισε να παίρνει ξανά την κατοχή της μπάλας και να κυκλοφορεί κοντά στο «κουτί» των Δανών, οι οποίοι πέρασαν στο ματς τους Βας, Νόργκααρντ και Πόουλσεν αντί των Στρίγκερ, Ντόλμπεργκ και Ντάμσγκααρντ. Ο Σάουθγκεϊτ πέρασε στο παιχνίδι τον Γκρίλις αντί του Σάκα για τα τελευταία 20+ λεπτά, με τον νεαρό εξτρέμ της Άρσεναλ να μην έχει προσφέρει όσα θα περίμενε ο προπονητής του.

Η Αγγλία είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο κι έψαχνε το γκολ πολύ περισσότερο από τους Δανούς, με στόχο ν' αποφευχθεί η παράταση και τα πέναλτι σε αυτό τον ημιτελικό. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονταν όπως θα τα ήθελε η ομάδα του Σάουθγκεϊτ που έβρισκε εμπόδια από την άμυνα των Σκανδιναβών, οι οποίοι ελαχιστοποιούσαν τις επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Κάσπερ Σμάιχελ. Με απόλυτη οργάνωση στην άμυνά τους, οι Δανοί κατάφεραν να απενεργοποιήσουν την δημιουργικότητα της Αγγλίας και ο ημιτελικός πήγε στην παράταση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, η Αγγλία έσφιγγε συνεχώς τον κλοιό γύρω από τα καρέ του Σμάιχελ, με τον Κέιν στο 94' από πλάγια θέση εντός περιοχής – αφού είχε κινηθεί αρκετά εκτός αυτής στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς – να πλασάρει και να βρίσκει τον Δανό γκολκίπερ σε ετοιμότητα. Φόντεν και Χέντερσον πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Ράις και Μάουντ, ο Στέρλινγκ πήρε πολλές προσπάθειες, ο Γκρίλις από αριστερά προσπάθησε να συνεργαστεί αρκετά με τον Σο που του έκανε τα overlap για να γίνει επικίνδυνος, με τη λύση τελικά να έρχεται από δεξιά!

Ο Στέρλινγκ σε μια από τις πολλές προσπάθειές του να πατήσει περιοχή, κατάφερε να μπει ανάμεσα σε Μελέ και Γιένσεν και να κερδίσει πέναλτι, του οποίου την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρι Κέιν για να γράψει στο 104' το 2-1 για τα «τρία λιοντάρια» από το «ριμπάουντ», αφού ο Σμάιχελ απέκρουσε το πρώτο χτύπημα!

Ο Γκρίλις αποχώρησε στο δεύτερο μέρος της παράτασης έχοντας κάνει τη δουλειά του, πέρασε ο Τρίπιερ για να βοηθήσει και αμυντικά με τα τρεξίματά του από την πτέρυγα, αφού ο Γουόκερ από δεξιά μαζί με τον Στέρλινγκ δεν είχαν κανένα πρόβλημα και τα «τρία λιοντάρια» συνεχίζουν στο όνειρο της διεκδίκησης του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Τελικός μεγάλης διοργάνωσης έπειτα από 55 χρόνια και... it's coming so close to home!

 

Κώστας Ζάλιαρης