Η Αγγλία του 2018 σοβαρεύτηκε το 2021

Η ομάδα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 έγινε πιο σοβαρή σε αμυντικό αλλά και επιθετικό επίπεδο στο Euro 2020.  



Η Αγγλία του 2018 σοβαρεύτηκε το 2021

Τα «Τρία Λιοντάρια» έφτασαν σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης έπειτα από 3 χρόνια και μοιάζουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κερδίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους μια ευρωπαϊκή κούπα.

Η ομάδα που είχε φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν αρκετά απρόσεκτη αμυντικά καθώς δέχτηκε γκολ από Τυνησία, Παναμά, Κολομβία και Βέλγιο μέχρι εκείνο το σημείο.

Η φετινή Αγγλία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αμυντικά είναι συμπαγής με 5 clean sheets σε ισάριθμους αγώνες με τον Πίκφορντ να ισοφαρίζει το ρεκόρ του μεγάλου Γκόρντον Μπανκς.

Ωστόσο, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει ξεμουδιάσει αρκετά και στην επίθεση, παρά τα «άσχημα» πρώτα δείγματα των ομίλων.

Βρήκε δίχτυα δύο φορές στο παιχνίδι με την Γερμανία για πρώτη φορά μετά τη νίκη με 2-1 επί της Πολωνίας στις 31 Μαρτίου του 2021 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ενώ φιλοδώρησε με 4 τέρματα την Ουκρανία του Αντρέι Σεφτσένκο.

Το καλοκαίρι του 2018 όλος ο κόσμος μιλούσε για τα κατορθώματα των «Τριών Λιονταριών» από τις στατικές φάσεις, αφού μόνο τα γκολ που ήρθαν από κεφαλιές ήταν 6 από τα συνολικά 12.

Στο παιχνίδι με την Ουκρανία, η Αγγλία βρήκε δίχτυα τρεις φορές από κεφαλιά, σπάζοντας ακόμη ένα ρεκόρ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα το καταφέρνει αυτό στην ιστορία του Euro σε ένα ματς.

Συνολικά, οι δύο ομάδες, εκείνη του 2018 και αυτή του παρόντος έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Είναι και οι δύο επικίνδυνες από στατικές φάσεις με τις προωθήσεις των στόπερ, ενώ σιγά σιγά η σημερινή ομάδα αρχίζει να σκοράρει με την ευκολία που είχε η «μουντιαλική».

Η σοβαρότητα, ωστόσο, που δείχνει στο ανασταλτικό κομμάτι, με όλους τους παίκτες να μαρκάρουν σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου είναι αυτό που δίνει κάτι διαφορετικό από την Αγγλία του '18 και αυτή η διαφορά μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Αν δεν πετάξει και φέτος την ταμπέλα του «loser» φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρει ποτέ άλλοτε.

Στράτος Μαρίνος