Χάρι Κέιν: «Ανώτερο από τη συλλογική επιτυχία ένα τρόπαιο με την εθνική»

Η εθνική Αγγλίας επιθυμεί διακαώς την κατάκτηση του Euro 2020 και προετοιμάζεται για τον ημιτελικό απέναντι στη Δανία. Ο αρχηγός, Χάρι Κέιν, επιμένει ότι το τρόπαιο με τα «τρία λιοντάρια» θα ξεπερνούσε οποιαδήποτε επιτυχία σε συγκριτικά με ό,τι κατακτήσει σε επίπεδο συλλόγου.  



Χάρι Κέιν: «Ανώτερο από τη συλλογική επιτυχία ένα τρόπαιο με την εθνική»

Ο Άγγλος φορ θα ηγηθεί της ομάδας του Σάουθγκεϊτ στη γραμμή κρούσης κόντρα στη Δανία, έπειτα από τα δύο προσωπικά τέρματα στο 4-0 επί της Ουκρανίας για τον προημιτελικό του τουρνουά. Ο διεθνής επιθετικός της Τότεναμ παραδέχεται με δηλώσεις του ότι αδημονεί να σηκώσει το κύπελλο μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Επιπλέον ο 27χρονος στράικερ θα ήθελε να συνδυάσει την κατάκτηση της διοργάνωσης με το Χρυσό Παπούτσι, κάτι που θα συνέβαινε για δεύτερη σερί φορά σε διεθνές επίπεδο, ύστερα από την διάκριση που ο ίδιος έλαβε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 χάρη στα 6 γκολ που πέτυχε στα γήπεδα της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο Κέιν ως καλεσμένος του TalkSport είπε τα εξής: «Πιστεύω θα σήμαινε τα πάντα. Ανέκαθεν έλεγα πως ένα τρόπαιο με την Αγγλία πάντα θα ξεπερνούσε οτιδήποτε σε επίπεδο συλλόγου κατά τη γνώμη μου. Πάει τόσος καιρό, 55 χρόνια, από τότε που κερδίσαμε κάτι ως εθνική. Το να είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας και να βάλουμε τη σφραγίδα μας στην ιστορία θα ήταν κάτι που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να τα καταφέρουμε. Πρέπει να το αρπάξουμε και με τα δύο χέρια και να μην το αφήσουμε!»

Ανεξαρτήτως του τι θα καταφέρει εν τέλει ο Κέιν στο Euro, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες του ποδοσφαιριστή αναφορικά με το μέλλον του στην Τότεναμ. Ο νέος προπονητής των «σπιρουνιών», Νούνο Εσπίριτο Σάντο θέλει να κρατήσει τον υπερπολύτιμο επιθετικό στο Λονδίνο, καθώς ο παίκτης είναι ψηλά στη λίστα του Γκουαρδιόλα προκειμένου να τον εντάξει στο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι. 

Πάντως ο Κέιν αφήνει προς το παρόν το τι μέλλει γενέσθαι στη συλλογική του καριέρα, προκειμένου να είναι εκατό τοις εκατό συγκεντρωμένος στο στόχο της εθνικής, λέγοντας πως λόγω του Euro ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον προπονητή της Τότεναμ, κάτι που θα συμβεί με το πέρας του τουρνουά.

Διονύσης Γαλιατσάτος