Ο Σάουθγκεϊτ και ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ σε ημιτελικά Μουντιάλ και Euro!

Σεμνά και ταπεινά το κατάφερε κι αυτό ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που έχει πλέον να επιδείξει στο βιογραφικό του ως ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, παρουσίες σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα σε διαδοχικές διοργανώσεις! 



Ο Σάουθγκεϊτ και ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ σε ημιτελικά Μουντιάλ και Euro!

Έχοντας αγωνιστεί εκείνος σε ημιτελικά Euro πριν από 25 χρόνια κι όντας ο μοιραίος με το χαμένο πέναλτι απέναντι στην Γερμανία, τώρα φαίνεται ότι παίρνει την μεγάλη του εκδίκηση. 

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά τους «4» απέναντι στην Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, έχει οδηγήσει πλέον την Αγγλία στα ημιτελικά του φετινού Euro μετά το εκπληκτικό 4-0 επί της Ουκρανίας στη Ρώμη. 

Ο νυν ομοσπονδιακός κόουτς καταφέρνει να στείλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του σε παρουσίες στην ημιτελική φάση Μουντιάλ και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κάτι που είχε κάνει μονάχα ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ το 1966 και το 1968! 

«Φαντάζομαι όλοι θα είναι με μπύρες στα χέρια, στον αέρα, θα γιορτάζουν... Ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος για όλους και χαιρόμαστε που συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο στην χαρά του κόσμου...» είπε ο Σάουθγκεϊτ αφιερώνοντας αυτή την επιτυχία στην ταλαιπωρημένη από τον κορονοϊό, ανθρωπότητα και φυσικά στους συμπατριώτες του. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης