Αγγλικό πάρτι και φουλ για κούπα! (vids)

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας ξέσπασε απέναντι στην Ουκρανία, έφτασε στο εμφατικό 4-0 στη Ρώμη και πέρασε στα ημιτελικά του Euro τρομάζοντας κόσμο ενόψει του πρώτου της ημιτελικού έπειτα από 25 χρόνια! Απέναντι στη Δανία το βράδυ της Τετάρτης τα «τρια λιοντάρια» θα διεκδικήσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό της 11ης του μηνός!  



Αγγλικό πάρτι και φουλ για κούπα! (vids)

Η Ουκρανία δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση ν' αποτελέσει λόγο ανησυχίας γι' αυτή την τρομερά ποιοτική εθνική ομάδα της Αγγλίας, η οποία επιτέλους έκανε την εμφάνισή της στα προημιτελικά.

Μέχρι στιγμής έφτιαχνε φάσεις με το σταγονόμετρο, έπαιρνε απλά αυτό που ήθελε, είχε και την τύχη με το μέρος της όπως συνέβη στο ματς των «16» με τη Γερμανία, όμως, το βράδυ του Σαββάτου στη Ρώμη η Αγγλία έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει από την έναρξη του τουρνουα.

Δήλωσε βροντερό παρών!

Ο Χάρι Κέιν κατάφερε να σκοράρει δυο φορές, έχοντας βάλει τις βάσεις για την μεγαλειώδη νίκη από το 4ο λεπτό με την προβολή από την εκπληκτική μπαλιά του Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο τελευταίος μαζί με τον Τζέιντον Σάντσο βρέθηκαν σε τρομερή βραδιά και συνείσφεραν στον μέγιστο βαθμό στη διαμόρφωση αυτού του εμφατικού σκορ για το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ακόμα κι αν προς το φινάλε του πρώτου μέρους η Αγγλία άρχισε να γίνεται πολύ άνετη και να μην επιβάλλεται τόσο όσο θα έπρεπε και θα ήθελαν οι οπαδοί της, δίνοντας χώρο στους Ουκρανούς, όλα τελείωσαν πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο.

Σέντρα Σο, κεφαλιά Μαγκουάιρ και 2-0 στο 46ο λεπτό, σέντρα Σο με κεφαλιά του Χάρι Κέιν για το τρίτο γκολ στο 50ο λεπτό και ακόμα ένα ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο 63', όταν ο Μάουντ εκτέλεσε στατιστική φάση και ο Τζόρνταν Χέντερσον με δυνατή κεφαλιά κάρφωσε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάρι Κέιν είναι ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής με δυο γκολ σε ένα ματς σε νοκ-άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Ραχίμ Στέρλινγκ με 3 ασίστ και 1 γκολ συνεχίζει στον τρομερό ρυθμό που αγωνίζεται στο φετινό τουρνουά, ενώ, μονάχα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (5) έχει περισσότερες ασίστ από τον Λουκ Σο (3) στο Euro.

Παράλληλα, ο Χάρι Κέιν έφτασε και στα 9 τέρματα σε μεγάλο τουρνουά με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, απέχοντας μονάχα ενός γκολ του Άλαν Σίρερ που είχε τερματίσει στα 10.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τα «τρία λιοντάρια» να κρατούν γι' ακόμα ένα ματς απαραβίαστη την εστία τους για 5ο παιχνίδι στο φετινό Euro και να περνούν πλέον στα ημιτελικά επιστρέφοντας στο «Γουέμπλεϊ» για να έρθουν αντιμέτωποι με την τεράστια πρόκληση με την Δανία το βράδυ της Τετάρτης!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης