Ζοσέ Μουρίνιο: «Να ξεκουραστούν οι Μαγκουάιρ, Ράις και Φίλιπς»

Ο Πορτογάλος νυν προπονητής της Ρόμα τόνισε πως κάποιοι παίκτες της Αγγλίας θα πρέπει να ξεκουραστούν στο παιχνίδι με την Ουκρανία αφού η ομάδα έχει ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ.  



Ζοσέ Μουρίνιο: «Να ξεκουραστούν οι Μαγκουάιρ, Ράις και Φίλιπς»

Ο Ζοσέ Μουρίνιομίλησε για το παιχνίδι της Αγγλίας με την Ουκρανία για τα προημιτελικά του Euro 2020, προτείνοντας στο Σάουθγκεϊτ να ξεκουράσει κάποιους παίκτες για να είναι έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι τέλειο για τον Μαγκουάιρ να ξεκουραστεί. Έτσι δεν θα δεχτεί κίτρινη κάρτα που θα τον έκανε να χάσει τον ημιτελικό αλλά θα εμποδίσει και κάποιο τραυματισμό από συσσωρευμένη κόπωση. Ο Μαγκουάιρ είναι σημαντικός για την ομάδα αλλά ο Μινγκς παίζει πολύ καλά. Ο Μαγκουάιρ δεν έκανε καλή προετοιμασία ενόψει του Euro (λόγω τραυματισμού)».

Όταν ρωτήθηκε για το δίδυμο Ράις και Φίλιπς, ο Μουρίνιο απάντησε: «Θα έλεγα να τους ξεκουράσει και τους δύο, δεν χρειάζεσαι και τον Ράις και το Φίλιπς για να κερδίσεις την Ουκρανία.

Θα έλεγα ότι το πολύ ένας χρειάζεται αλλά έχεις και τον Τζόρνταν Χέντερσον που θέλω να πιστεύω ότι είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί. Έχεις και άλλους νέους παίκτες που είναι φρέσκοι, με θέληση και κίνητρο να αγωνιστούν όπως ο Ράις και ο Φίλιπς στο τελευταίο ματς, με τον πρώτο να τελειώνει το παιχνίδι με κράμπες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα άλλαζα τη ραχοκοκκαλιά της ομάδας αλλά σίγουρα θα άλλαζα 3 ή 4 παίκτες. Δεν είναι ασέβεια προς την Ουκρανία αλλά σεβασμός σε αυτούς που δεν παίζουν. Πιστεύω ότι ο ημιτελικός θα είναι πιο δύσκολος από τον προημιτελικό».

Παράλληλα, μίλησε για την πιθανότητα του Φόντεν να μην αγωνιστεί καθώς βρίσκεται στο όριο των καρτών και υπάρχει κίνδυνος να χάσει το παιχνίδι του ημιτελικού.

«Δεν πιστεύω ότι ο Φόντεν είναι πρόβλημα. Ανάμεσα σε Ράσφορντ, Φόντεν και Σάντσο, έχεις πολλές επιλογές και η διαφορά μεταξύ τους δεν είναι η ποιότητα αλλά τα χαρακτηριστικά».

Στράτος Μαρίνος