Είναι αλήθεια: Η Αγγλία πέρασε στους «8» και έστειλε τους Γερμανούς σπίτι τους! (vids)

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πήρε την Αγγλία στις πλάτες του, σκόραρε για τρίτη φορά στο «Γουέμπλεϊ» στο φετινό Euro, ο Κέιν εμφανίστηκε και... υπέγραψε τον θρίαμβο! Τα «τρία λιοντάρια» προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με το 2-0 επί της Γερμανίας! Ιστορικό αποτέλεσμα, μεγάλη εκδίκηση για τον Σάουθγκεϊτ απέναντι στα «πάντσερ»!  



Είναι αλήθεια: Η Αγγλία πέρασε στους «8» και έστειλε τους Γερμανούς σπίτι τους! (vids)

Κι όμως έγινε κι αυτό!

Σε ένα παιχνίδι που Αγγλία και Γερμανία επέδειξαν τεράστια προσοχή και το μεταξύ τους ντέρμπι εξελίχθηκε σε μια μεγάλη μάχη, τα «τρία λιοντάρια» κατάφεραν κάτι μοναδικό!

Ποτέ ξανά στην ιστορία τους δεν είχαν πάρει νίκη σε κανονική διάρκεια αγώνα σε νοκ-άουτ αγώνα του θεσμού, ενώ, τόσο στο Euro του '96 όσο και στο Μουντιάλ του 2010 είχαν αποκλειστεί από τα «πάντσερ».

Τώρα, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παίρνει την εκδίκησή του από το προ 25ετίας χαμένο πέναλτι, τον Στέρλινγκ να γίνεται ο δεύτερος μετά τον Λίνεκερ από το Μουντιάλ του '86 που πετυχαίνει τα τρία πρώτα γκολ της Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση και τον Χάρι Κέιν επιτέλους να εμφανίζεται σκοράροντας για το τελικό 2-0!

Το ματς:

Μπορεί στο πρώτο δεκάλεπτο οι μαύρες φανέλες της Γερμανίας να ήταν παντού, ο Γκορέτσκα στα χαφ να έμοιαζε ανίκητος και δραστήριος και οι μπαλιές να φεύγουν προς την πλάτη της αγγλικής άμυνας, όμως, αυτό άλλαξε πολύ γρήγορα, για το καλό της Αγγλίας.

Τα «τρία λιοντάρια» αφού γλίτωσαν τους κινδύνους από τα «πάντσερ» στο εξαιρετικό ξεκίνημα που έκανε η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ, κατάφεραν να δώσουν και ταχύτητα στο παιχνίδι και ένταση και να φτιάξουν και τρεις φάσεις για γκολ! Στην πρώτη εξ αυτών ο Στέρλινγκ έκανε φαλτσαριστό σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νόιερ, ενώ, στο 17' αλλά και μερικά λεπτά αργότερα ο Μαγκουάιρ απείλησε με δυο κεφαλιές.

 

Οι Άγγλοι με την αριστερή πλευρά να λειτουργεί περισσότερο με τους Στέρλινγκ και Σο επιχείρησαν να στείλουν τη μπάλα στα καρέ των Γερμανών που όμως είχαν απαντήσεις, για να φτάσει η δική τους καλύτερη στιγμή στο 32'. Από κάθετη του Χάβερτς ο Βέρνερ πατώντας περιοχή από αριστερά πλάσαρε τον Πίκφορντ, με τον πορτιέρε της Έβερτον ν' αποκρούει με τα πόδια.

Οι Άγγλοι κατάφεραν να κρατήσουν το ματς σε ισορροπία, αν και οι χαφ του Σάουθγκεϊτ δεν ήταν τόσο δυναμικοί στο παιχνίδι. Δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα από λάθος του Μίλερ και κούρσα του Στέρλινγκ μέχρι τα όρια της περιοχής, η μπάλα από την κόντρα έφτασε στον Κέιν. Εκείνος προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Νόιερ και να πλασάρει στην κενή εστία, αλλά ο Χούμελς του πήρε την μπουκιά από το στόμα!

 

Μπορεί ο Κέιν πέρα από αυτή τη φάση να μην φάνηκε ιδιαίτερα γι' ακόμα μια φορά, ωστόσο και η αγγλική άμυνα τα πήγε αρκετά καλά με την αντιμετώπιση των κινήσεων που έκαναν οι Χάβερτς και Βέρνερ. Μάλιστα, ο πρώτος από προαναφερθέντες στο 48' σε αριστερό σουτ που έκανε στην κίνηση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, είδε τον Πίκφορντ να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση κρατώντας το 0-0.

Η Αγγλία οχυρωνόταν ταχύτατα μεταφέροντας όλους τους παίκτες στο μισό της γήπεδο για να κλείσει όλους τους χώρους, οι Γερμανοί επίσης φρόντιζαν να μην υπάρξει ούτε χαραμάδα και να προσέξουν πολύ οι Κροος και Χούμελς στα αμυντικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις για γκολ. Στο 69ο λεπτό ο Γκρίλις πέρασε στο ματς αντί του Σάκα και ο Γκνάμπρι αντί του Βέρνερ και όλα πήραν φωτιά!

Στο 75' ο Στέρλινγκ ξεκίνησε μια φάση από δεξιά, μοίρασε στον Κέιν, εκείνος με ψυχραιμία και πλάτη στην εστία άφησε στον Γκρίλις, εκείνος άνοιξε στον Σο αριστερά και το γύρισμα του φουλ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέληξε στον Στέρλινγκ για το πλασέ και το 1-0 μπροστά από τον Νόιερ!

 

Οι Άγγλοι τρελάθηκαν στο «Γουέμπλεϊ», τα «τρία λιοντάρια» είχαν ψυχολογία μετά το γκολ, όμως, είχαν και την τύχη με το μέρος τους όταν στο 81' ο Τόμας Μίλερ ολομόναχος απέναντι από τον Πίκφορντ πλάσαρε άουτ!

 

Κι αφού χάθηκε αυτό, ήρθε ο Κέιν να τελειώσει την πρόκριση! Με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση ακόμα κι αν άργησε πολύ να βρει δίχτυα, έγραψε το τελικό 2-0 εν μέσω παροξυσμού στο Λονδίνο! Ο Σο έκοψε στα χαφ, κουβάλησε την μπάλα μερικά μέτρα, βρήκε αριστερά τον Γκρίλις κι αυτός γύρισε στον φορ της Τότεναμ για το τελικό σκορ του μεγάλου ντέρμπι.