Οι Γερμανοί σπεσιαλίστες από την άσπρη βούλα

Η Αγγλία έχει προπονηθεί στα πέναλτι ενόψει του παιχνιδιού με τη Γερμανία, ωστόσο οι ομάδα του Γιόακιμ Λεβ διαθέτει κάποιους συνεπείς εκτελεστές από τα 11 μέτρα.  



Οι Γερμανοί σπεσιαλίστες από την άσπρη βούλα

Η Αγγλία υποδέχεται την Γερμανία απόψε για την φάση των «16» του Euro 2020 με τον προπονητή των «Τριών Λιονταριών» να έχει αναδειχθεί σε μοιραίο της διαδικασίας των πέναλτι στο παιχνίδι του 1996.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θέλει να είναι αυτή που θα προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όμως τα πράγματα θα είναι σκούρα για την Αγγλία αν ο αγώνας φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι.

Πέρα από την ιστορία, όπου δεν είναι με το μέρος των γηπεδούχων, η «Die Mannschaft» διαθέτει πολύ καλούς εκτελεστές από τα 11 μέτρα.

Ιλκάι Γκιουντογκάν

Πέναλτι Καριέρας:13

Εύστοχα: 11 (85%)

Άστοχα: 2 (15%)

Πέναλτι με Γερμανία: 2

Εύστοχα: 2 (100%)

Άστοχα: 0 (0%)

Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν είναι ένας από τους καλύτερους εκτελεστές πέναλτι που διαθέτει η Γερμανία, με τον μέσο της Σίτι να έχει αστοχήσει σε μόλις 2 από τα 15 που έχει εκτελέσει στην καριέρα του ενώ έχει ευστοχήσει σε όλα με την εθνική Γερμανίας.

Τόμας Μίλερ

Πέναλτι Καριέρας: 37

Εύστοχα: 30 (81%)

Άστοχα: 7 (19%)

Πέναλτι με Γερμανία: 1

Εύστοχα: 1 (100%)

Άστοχα: 0 (0%)

Ο Τόμας Μίλερ είναι βασικό γρανάζι της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας του Λεβ αλλά και καλός εκτελεστής από τα 11 βήματα. Μετράει 30/37 εύστοχα πέναλτι καριέρας ενώ το μοναδικό που έχει εκτελέσει με τη χώρα του έχει καταλήξει στα δίχτυα.

Τίμο Βέρνερ

Πέναλτι Καριέρας: 19

Εύστοχα: 15 (79 %)

Άστοχα: 4 (21%)

Πέναλτι με Γερμανία: 1

Εύστοχα: 1 (100%)

Άστοχα: 0 (0%)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι μπορεί να μη διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ωστόσο είναι απειλή από τη λευκή βούλα. Στην καριέρα του έχει αστοχήσει μόλις 4 από τα 19 πέναλτι που έχει επιχειρήσει ενώ με τη Γερμανία έχει σκοράρει το ένα και μοναδικό που έχει εκτελέσει.

Κάι Χάβερτζ

Πέναλτι Καριέρας: 7

Εύστοχα: 7 (100%)

Άστοχα: 0 (0%)

Πέναλτι με Γερμανία: 0

Ο έτερος πρωταθλητής Ευρώπης σε αυτή τη λίστα και ο μοναδικός αλάνθαστος εκτελεστής από τα 11 βήματα είναι ο Κάι Χάβερτζ. Όλα του τα πέναλτι είναι εκτελεσμένα τον καιρό που αγωνιζόταν στη Μπάγερ Λεβερκούζεν οπότε δεν έχει επιχειρήσει κάποιο με τη νέα του ομάδα ή την εθνική Γερμανίας.

Η καλύτερη εκτέλεση του Κάι Χάβερτζ:

 

 

(Οι αριθμοί αφορούν τα πέναλτι σε κανονική διάρκεια αγώνα)

Στράτος Μαρίνος