Σκέφτεται το 3-4-3 ο Σάουθγκεϊτ

Τη συνταγή που έχει επιτρέψει στην Αγγλία να μη δεχτεί γκολ σκέφτεται να αλλάξει ο Σάουθγκεϊτ για το παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας το 3-4-3 με την τριάδα της άμυνας να θυμίζει Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.  



Σκέφτεται το 3-4-3 ο Σάουθγκεϊτ

Τα «Τρία Λιοντάρια» υποδέχονται απόψε στο Γουέμπλεϊ τη Γερμανία για τη φάση των «16» του Euro 2020. 

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σκέφτεται πολύ σοβαρά να αλλάξει ολόκληρο το σύστημα της ομάδας του, έτσι ώστε να «καθρεφτίσει» τους αντιπάλους.

Με 3-4-3 αντί για το κλασσικό 4-2-3-1 θέλει να παρατάξει τους Άγγλους ο 50χρονος τεχνικός με το λόγο να είναι πως με τον ίδιο τρόπο αγωνίζεται και η ομάδα του Λεβ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Βρετανών, η αμυντική τριάδα θα είναι πιθανότατα η ίδια που αγωνίστηκε και στα γήπεδα της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. 

Δηλαδή οι Μαγκουάιρ, Στόουνς και Γουόκερ θα παραταχθούν μπροστά από τον Πίκφορντ. Αριστερά θα ξεκινήσει πιθανότατα ο Λουκ Σο ενώ δεξιά ο Κίεραν Τρίπιερ, με τον Σάουθγκεϊτ να θέλει να εκμεταλλευτεί τις καλές στατικές φάσεις του μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο κέντρο θα βρεθούν ξανά Κάλβιν Φίλιπς και Ντέκλαν Ράις, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να κάθεται πιθανότατα στον πάγκο. 

Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο αρχηγός Χάρι Κέιν ενώ θα πλαισιωθεί από τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Η ταυτότητα του τρίτου επιθετικού παραμένει άγνωστη με τον Άγγλο τεχνικό να βρίσκεται σε μεγάλο δίλλημα. 

Οι επιλογές του είναι αρκετές με τους Μπουκαγιό Σακά και Φιλ Φόντεν να είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τη θέση του δεξιού εξτρέμ.

Βέβαια, ο Σάουθγκεϊτ μπορεί να κάνει την έκπληξη χρησιμοποιώντας τον Μέισον Μάουντ παρά το γεγονός ότι ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι δεν έχει προπονηθεί καθόλου με την υπόλοιπη ομάδα, λόγω της καραντίνας που βρισκόταν με τον Μπεν Τσίλγουελ.

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των παικτών της Τσέλσι, που λογικά θα βρεθούν στον πάγκο.

Στράτος Μαρίνος