Οι αριθμοί του Βαϊνάλντουμ δείχνουν πως θα… πονέσει η Λίβερπουλ!

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ολλανδού μέσου στο Euro 2020 ίσως έχουν κάνει την ομάδα του Κλοπ να μετανιώνει που έχασε αυτό τον παίκτη από το ρόστερ της...  



Οι αριθμοί του Βαϊνάλντουμ δείχνουν πως θα… πονέσει η Λίβερπουλ!

Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ αποχώρησε φέτος το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ με προορισμό το Παρίσι. Η Παρί Σεν Ζερμέν του πρόσεφερε ένα τσουβάλι λεφτά, με τον Ολλανδό να ετοιμάζει βαλίτσες για το Παρκ Ντε Πρενς.

Η απώλεια του 30χρονου μέσου δεν φάνηκε τόσο σοβαρή στο αγωνιστικό κομμάτι για τους «Κόκκινους» με τον παίκτη να σημειώνει μόλις 3 γκολ σε 51 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Όμως οι επιδόσεις του με το εθνόσημο στο Euro 2020 έχουν «πονέσει» τη Λίβερπουλ που βλέπει έναν άλλον Βαϊνάλντουμ στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο αρχηγός της Ολλανδίας είναι ένα πολυεργαλείο στο κέντρο του γηπέδου. Μέχρι στιγμής, σε τρεις αγώνες έχει σκοράρει ισάριθμες φορές κατόρθωμα που τον κατατάσσει στην κορυφή των σκόρερ των «Οράνιε» στη διοργάνωση.

Παράλληλα, έχει μέσο όρο 31 πάσες ανά παιχνίδι με ποσοστό ευστοχίας στο 90% ενώ αμυντικά βοηθάει με τα 1.7 τάκλιν και 0.7 κοψίματα ανά αγώνα. Αρκετές φορές πατάει περιοχή και κινείται σε θέση «φορ» όπως στο παιχνίδι με τη Βόρεια Μακεδονία που σκόραρε δύο φορές.

Το κενό που αφήνει στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ φαντάζει μεγαλύτερο μετά από τις εμφανίσεις του στο Euro, βάζοντας σε σκέψεις την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Απόψε ο Βαϊνάλντουμ θα ηγηθεί του συνόλου του Φρανκ Ντε Μπουρ στο παιχνίδι με την Τσεχία στην προσπάθεια των «Οράνιε» να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στράτος Μαρίνος