Το παραμύθι της Δανίας συνεχίζεται! (vids)

Η Ουαλία δεν κατάφερε να σταματήσει αυτή την εκπληκτική Δανία και οι φίλοι του Έρικσεν κατάφεραν να φτάσουν στα προημιτελικά του φετινού Euro θριαμβεύοντας 4-0 στο Άμστερνταμ! Ο Ντόλμπεργκ με δυο γκολ, έγινε ο νέος ήρωας της ομάδας του Χιούλμαντ!  



Το παραμύθι της Δανίας συνεχίζεται! (vids)

Οι Ουαλοί αποχωρούν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αφήνουν την Αγγλία μοναδική εκπρόσωπο της Βρετανίας, αφού και οι Σκωτσέζοι αποχώρησαν από το τουρνουά από τη φάση των ομίλων τερματίζοντας 4οι στον Δ' όμιλο.

Η Ουαλία, πέρα από ένα εξαιρετικό, αλλά σύντομο κομμάτι στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους όπου έτρεξαν πολύ, ο Μπέιλ πήρε πρωτοβουλίες και το σύνολο του Πέιτζ έφτασε από νωρίς στις 7 τελικές, δεν κατάφεραν ν' ανταποκριθούν στον ρυθμό που επέβαλαν οι Δανοί.

Μόλις οι Σκανδιναβοί πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης με εξτρά παίκτη στα χαφ όταν ο Κρίστενσεν άρχισε ν' ανεβαίνει αφήνοντας τα στόπερ, τότε το παιχνίδι χάθηκε για την Ουαλία.

Πρωταγωνιστής του αγώνα έγινε ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ που σκόραρε δις! Αρχικά στο 27ο λεπτό με εκπληκτικό δεξί σουτ με φάλτσο εκτός περιοχής νίκησε τον Γουόρντ για το 1-0, ενώ, λίγο αργότερα θα μπορούσε με τακουνάκι από γύρισμα του Ντάμσγκααρντ να έχει κάνει ακόμα πιο ασφαλές το προβάδισμα της ομάδας του!

Αυτό, τελικά, συνέβη στο 48ο λεπτό, με την Ουαλία να έχει φωνάξει μάταια για φάουλ στην αρχή της φάσης. Ο Μπρέιθγουεϊτ έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Νίκο Γουίλιαμς έκανε τεράστια γκάφα και ο Ντόλμπεργκ με πολύ δυνατό σουτ έγραψε το 2-0 για τους Δανούς.

Η Ουαλία όσο κι αν ήθελε ν' αντιδράσει, δεν έκανε ούτε καν ευκαιρία της προκοπής για ν' απειλήσει την εστία του Σμάιχελ και να του προκαλέσει ανησυχία. Δοκάρι είχε ο Μπρέιθγουεϊτ σε προβολή στο 86ο λεπτό με τον Άντερσεν να σουτάρει στη συνέχεια διαγώνια και τη μπάλα να περνάει άουτ.

Τελικά στο 88' ο Μέλε με τρομερή προσπάθεια από δεξιά, στοπάρισμα με το στήθος, ντρίμπλα και άπιαστο αριστερό σουτ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, για να έρθει και το 4-0 από το αριστερό του Μπρέιθγουεϊτ έπειτα από ασίστ του Κορνέλιους, με το VAR να επιβεβαιώνει το μυθικό αποτέλεσμα! Αποβλήθηκε ο Χάρι Γουίλσον στο 90' για αχρείαστο και κάκιστο μαρκάρισμα... 

Οι Δανοί που ήταν εκπληκτικοί τακτικά, νοητικά και σε απόλυτη ετοιμότητα για την κρισιμότητα του αγώνα, βρίσκονται στα προημιτελικά του Eurο για πρώτη φορά από το 2004. Τότε στους «8» τους είχαν αποκλείσει οι Τσέχοι, που αργότερα αποκλείστηκαν από την Εθνική Ελλάδας...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης