Ουαλία – Δανία: Οι «Δράκοι» εναντίον όλου του κόσμου

Απόψε ξεκινάει το ταξίδι της Ουαλίας στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2020 αντιμετωπίζοντας την ψυχωμένη Δανία που θα δώσει τα πάντα για τον Κρίστιαν Έρικσεν.  



Ουαλία – Δανία: Οι «Δράκοι» εναντίον όλου του κόσμου

Το «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Άμστερνταμ θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» της φετινής διοργάνωσης, εκεί που η Ουαλία θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της φέρνει δειλά δειλά στο μυαλό το καλοκαίρι του 2016.

Από την άλλη η Δανία πέρασε με περιπετειώδη τρόπο στα νοκ-άουτ αφού νίκησε με 4-1 τη Ρωσία στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων και προκρίθηκε ως 2η. Οι Δανοί θέλουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση, να παίξουν για τον Έρικσεν και να επαναλάβουν τον άθλο του 1992.

Δεν τους αρέσει η ισοπαλία

Δανία και Ουαλία έχουν αγωνιστεί άλλες 10 φορές στο παρελθόν, με κανένα από αυτά τα παιχνίδια να λήγει ισόπαλο. Η Ουαλία έχει 4 νίκες έναντι 6 της Δανίας, ενώ το τελευταίο τους ματς ήταν το Νοέμβριο του 2018 εκεί που η Δανία κέρδισε με 2-1 για το Nations League.

Χόιμπιεργκ εναντίον Μπέιλ

Οι δύο συμπαίκτες στην Τότεναμ Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ και Γκάρεθ Μπέιλ ήταν καθοριστικοί για τις ομάδες τους στη φάση των ομίλων. Από τη μία ο Δανός έχει μοιράσει 3 ασίστ στα πρώτα τρία παιχνίδια της εθνικής του ομάδας στη φάση των ομίλων περισσότερες από όσες έχει οποιοσδήποτε παίκτης σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Από την άλλη, ο Μπέιλ έχει μοιράσει ήδη 2 ασίστ ενώ έχει ηγηθεί των προσπαθειών της χώρας του όταν εκείνη τον χρειάστηκε στα δύσκολα παιχνίδια.

Όλος ο κόσμος είναι με τη Δανία

Η τραγική ιστορία με τον Κρίστιαν Έρικσεν έχει κάνει πολύ κόσμο να υποστηρίζει τη φετινή ομάδα της Δανίας. Από την ηγετική μορφή του Κιάερ μέχρι τον «πιτσιρικά» Ντάμσγκααρντ πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δουν την Δανία να πηγαίνει μακριά στη διοργάνωση.

Η Ουαλία πέρα από την αποψινή της αντίπαλο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο που θα είναι εναντίον της.

Στράτος Μαρίνος