Είναι ν' απορεί κανείς με τις αντοχές του Ρόμπερτσον!

Ο Άντι Ρόμπερτσον ολοκληρώνοντας πλέον τις υποχρεώσεις του και στο Euro για να κάνει επιτέλους διακοπές, έχει πλέον παίξει περισσότερο και από τη χρονιά που με τη Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ, φέτος έκανε τα περισσότερα σπριντ από κάθε άλλον στον κόσμο! Advertisement
Είναι ν' απορεί κανείς με τις αντοχές του Ρόμπερτσον!

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας είναι γνωστό πως είναι... βιονικός ποδοσφαιριστής. Δεν κουράζεται. Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να κουραστεί. Θα τρέξει και θα δουλέψει τη φυσική του κατάσταση ακόμα και στο ρεπό του, ακόμα και στις διακοπές του. 

Κι αν έστω για μια μέρα χαλαρώσει και ξεκουραστεί, την αμέσως επόμενη θα δουλέψει περισσότερο για να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

Αυτή η νοοτροπία τον οδήγησε και στα τρομερά στοιχεία που παρουσίασε και φέτος με τη Λίβερπουλ αλλά και την εθνική ομάδα της πατρίδας του. 

Κατάφερε μαζί και με τα παιχνίδια με την Σκωτία στο Euro και τα ματς της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να έχει καταγράψει 5.962 λεπτά συμμετοχής! Αυτό, είναι 20% περισσότερος χρόνος ακόμα και από αυτόν που είχε τη χρονιά που οι «κόκκινοι» κατέκτησαν για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια το αγγλικό πρωτάθλημα. 

Παράλληλα, έφτασε σε σημείο να έχει κάνει φέτος τα περισσότερα high speed metres από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον κόσμο! 

Κώστας Ζάλιαρης