Η Σκωτία συνεχίζει την παράδοση των «Μακ»!

Μπορεί να δέχτηκε τρία γκολ από την Κροατία του Λούκα Μόντριτς, όμως η Σκωτία κατάφερε να μείνει «πιστή» στην παράδοση των σκόρερ της σε Euro.



Η Σκωτία συνεχίζει την παράδοση των «Μακ»!

Η Σκωτία ηττήθηκε με 3-1 από την Κροατία και αποκλείστηκε για ακόμη μία φορά σε φάση ομίλων μεγάλης διοργάνωσης. Ωστόσο, κράτησε τις συνήθειές της όσον αναφορά τους σκόρερ της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι «χάιλαντερς» έχουν σκοράρει άλλες 4 φορές σε τελική φάση Euro με τους σκόρερ της να είναι οι ΜακΣτέι, ΜακΚλαίρ, ΜακΆλιστερ και ΜακΚόιστ. Όλα τα ονόματα ξεκινούν με το «Μακ».

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του ΜακΓκρέγκορ να βρει δίχτυα για τη Σκωτία με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή της Κροατίας. Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο για τον μέσο της Σέλτικ με το εθνόσημο αλλά και το πρώτο της Σκωτίας μετά τις 18 Ιουνίου του 1996, όταν είχε σκοράρει ο ΜακΚόιστ στη νίκη με 1-0 κόντρα στην Ελβετία.

Τελικά, η «τρελή» παράδοση των Σκοτσέζων καλά κρατεί, ωστόσο τα αποτελέσματά τους δεν ήταν αυτά που θα τους επέτρεπαν να συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Θα σταματήσει ποτέ η παράδοση με τους σκόρερ της Σκωτίας σε Euro ή μόνο οι παίκτες που ξεκινάει το όνομά τους με «Μακ» θα βρίσκουν δίχτυα για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας ;

Η απάντηση θα αργήσει τουλάχιστον τρία χρόνια…

 

 

Στράτος Μαρίνος