Ο Σάκα έδωσε άλλον αέρα στην εθνική Αγγλίας (vid)

Πήρε φανέλα βασικού, είχε τσαγανό και θράσος, έτρεξε πολύ, συμμετείχε στη φάση του γκολ και κέρδισε το χειροκρότημα. Στα 19 του χρόνια στην πρώτη του συμμετοχή σε Euro και όντας στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας, ο Μπουκάγιο Σάκα έδωσε φρεσκάδα στα «τρία λιοντάρια». 



Ο Σάκα έδωσε άλλον αέρα στην εθνική Αγγλίας (vid)

Μπορεί γι' ακόμα ένα παιχνίδι η εμφάνιση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας να ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων μετριότατη, να έγινε η τελευταία καλή φάση στο... 26ο λεπτό, όμως, εξασφαλίστηκε η πρωτιά του ομίλου μετά την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Ο Μπουκάγιο Σάκα βρέθηκε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης αντί του Φιλ Φόντεν και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε περίφημα στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε. 

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού και να του χαρίσει την πρώτη του συμμετοχή σε Euro, με τον 19χρονο άσο της ¶ρσεναλ να τον δικαιώνει. 

Έτρεξε πολύ, έπαιξε με δύναμη, κέρδισε φάουλ, έδειξε απόλυτα συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του, δεν είχε ίχνος φόβου ή άγχους και η εμφάνισή του ήταν τέτοια που κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας. 

Δείτε τα highlights του: 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης