Ο «σοβαρός» Σακίρι βάζει σε σκέψεις τον Κλοπ

Ο Σακίρι κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Ελβετίας και βάζει δύσκολα στο Γιούργκεν Κλοπ για τη νέα χρονιά της Πρέμιερ Λιγκ.  



Ο «σοβαρός» Σακίρι βάζει σε σκέψεις τον Κλοπ

Ο Σακίρι σκόραρε δις στο παιχνίδι με την Τουρκία και πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ελβετίας σε μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) με επτά τέρματα. 

Η Ελβετία νίκησε με 3-1, ωστόσο ακόμα δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης καθώς αναμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να δει αν θα καταφέρει να περάσει στους «16» ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Ο «νάνος μάγος» όπως είναι το παρατσούκλι του, έβαλε δύο πανέμορφα γκολ που αποδεικνύουν σε όλους ότι δεν έχει ξεχάσει τη μπάλα. Το πρώτο με ένα πανέμορφο πλασέ, έξω από την περιοχή, με το αδύναμό του πόδι που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τούρκο τερματοφύλακα και το δεύτερο με ένα σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι. 

Ανακηρύχθηκε, όπως ήταν λογικό, παίκτης του αγώνα και έδωσε ξανά ελπίδες στην ομάδα του.

 

 

Η ερώτηση πλέον είναι τι θα κάνει η Λίβερπουλ με το θέμα «Σακίρι». Θα τον κρατήσει , δίνοντάς του μία ευκαιρία ακόμα να αποδείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο ή θα εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσεις με τη χώρα του και θα ψάξουν ενδιαφερόμενους αγοραστές;

Το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια, όμως όπως δήλωσε και ο ίδιος, δεν θέλει να συζητήσει τίποτα σε σχέση με την καριέρα του τώρα καθώς είναι επικεντρωμένος στο Euro 2020. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλήσω για αυτό (το μέλλον του). Έχω συμβόλαιο στη Λίβερπουλ και μετά το Euro θα μιλήσω με τον ατζέντη μου, θα δούμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε».

Φέτος συμπλήρωσε 3 χρόνια παραμονής στο Άνφιλντ με 22 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ, η πιο «φτωχή» χρονιά του παραγωγικά. 

Οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να κάνει γεμάτες σεζόν και η περίοδος προσαρμογής μετά από αυτούς είναι αρκετά μεγάλη.

Η Λίβερπουλ θα κοιτάξει πιθανότατα να τον πουλήσει το καλοκαίρι, όμως μόνο αν υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη πρόταση. Οι καλές εμφανίσεις του 29χρονου Ελβετού, δίνουν την δυνατότητα στους «Κόκκινους» να διαπραγματευτούν και να εισπράξουν αρκετά χρήματα για τον παίκτη. 

Χρήματα που χρειάζονται ώστε να βοηθήσουν στο να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές, ειδικά στο χώρο του κέντρου, έπειτα και από την αποχώρηση του Τζίνι Βαϊνάλντουμ για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πλέον μένει να φανεί τι θέλει και ο παίκτης, που δεν βρίσκει εύκολα χώρο στη βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ αλλά θέλει να αποδείξει την αξία του και να κερδίσει τον Κλοπ. 

Οι απαντήσεις θα έρθουν μετά το Euro 2020, εκεί που μέχρι στιγμής ο Σακίρι είναι πολύ καλός και οδηγεί την Ελβετία σε καινούριες περιπέτειες.

Στράτος Μαρίνος