Ο Φίλιπς συνέχισε την ιστορία που είχε αφήσει ο Μιλς από το 2002!

O Κάλβιν Φίλιπς εκπροσώπησε την Λιντς στην πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Αγγλίας σε κορυφαία διοργάνωση. Ποιος είναι όμως ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έκανε κάτι ανάλογο, ως μέλος των «παγωνιών»;  



Ο Φίλιπς συνέχισε την ιστορία που είχε αφήσει ο Μιλς από το 2002!

Η εθνική Αγγλίας επιβλήθηκε 2-1 στην πρώτη αγωνιστική του 4ου ομίλου απέναντι στην Κροατία, με την επικράτησή της αυτή να αποτελεί την πρώτη φορά στην ιστορία της που αναδεικνύεται νικήτρια σε πρεμιέρα του Euro!

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως η νίκη της αυτή, συνδυάζεται στον απόλυτο βαθμό με το ντεμπούτο του Κάλβιν Φίλιπς, του μέσου της Λιντς, σε μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα με το εθνόσημο, θα αντιληφθεί πόσο κομβική ήταν η παρουσία του.

Ο MVP Φίλιπς και οι 365 «παραμυθένιες» ημέρες που βίωσε

Ο 25άχρονος αμυντικός μέσος, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ματς, ήταν σχεδόν αλάνθαστος, κάλυψα αμέτρητα χιλιόμετρα, και έδωσε την τελική πάσα, η οποία οδήγησε στο 11ο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ με την φανέλα της χώρας του. Συμπτωματικά μάλιστα, η Αγγλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ όταν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει βρει δίχτυα, μετρώντας μάλιστα 11 νίκες.

Η ασίστ του Κάλβιν Φίλιπς ήταν εξαιρετική και προήλθε έπειτα από 16 πάσες, πράγμα που επιτυγχάνει για πρώτη φορά η εθνική Αγγλίας τα τελευταία 17 χρόνια!

Αυτή ήταν η 8η συμμετοχή του με την χώρα του, καταγράφοντας πλέον την πρώτη του συμμετοχή σε γκολ! ¶ξιο αναφοράς είναι βεβαίως πως πριν από ένα χρόνο ο ποδοσφαιριστής της Λιντς αγωνιζόταν στην Championship και ολοκλήρωνε το 165ο παιχνίδι του στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Πλέον, αποτελεί μέλος της εθνικής Αγγλίας, ήταν πολύτιμος στην αναμέτρηση και συνδυάστηκε φυσικά με την πρώτη επικράτηση της ομάδας χώρας του στην πρώτη αγωνιστική του EURO!

Ντάνι Μιλς: Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της Λιντς που αγωνίστηκε με την Αγγλία σε κορυφαία διοργάνωση

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Ο Κάλβιν Φίλιπς άλλωστε αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της Λιντς που εκπροσωπεί την Αγγλία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ποιος ήταν όμως ο τελευταίος; Πρόκειται για τον Ντάνι Μιλς. Τον 44χρονο, πλέον, πρώην δεξιό μπακ, ο οποίος στο Μουντιάλ του 2002, πραγματοποίησε 5 συμμετοχές με την Αγγλία, όλες στο βασικό σχήμα, γνωρίζοντας την ήττα μόνο στον ημιτελικό με την Βραζιλία!

Ο Μιλς είχε βρεθεί στην Λιντς από το 1999 και αποχώρησε τέσσερα χρόνια μετά, προλαβαίνοντας να πραγματοποιήσει το ¼ των συνολικών συμμετοχών του με την Αγγλία, όντας ποδοσφαιριστής της Λιντς!

Αυτός είναι ο τελευταίος που προέβη σε μία ανάλογη επιτυχία, με τον Κάλβιν Φίλιπς να φιλοδοξεί να αγωνιστεί φέτος περισσότερα ματς, από όσα πρόλαβε να λάβει συμμετοχή, ο πρώην δεξιός οπισθοφύλακας της αγαπημένης του ομάδας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ