Ο Βαϊνάλντουμ σκοράρει, η Ολλανδία κερδίζει

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της εθνικής Ολλανδίας και το αποδεικνύει με την ικανότητά του στο σκοράρισμα ακόμα και αν αγωνίζεται ως μέσος.  



Ο Βαϊνάλντουμ σκοράρει, η Ολλανδία κερδίζει

Η Ολλανδία προετοιμάζεται για τον αποψινό αγώνα κόντρα στην Αυστρία (17/06, 22.00) και ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ θέλει να σκοράρει για ακόμη μία φορά ώστε να βοηθήσει τη χώρα του να πάρει την πρόκριση για τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης. 

Το γκολ του εναντίον της Ουκρανίας ήταν το νούμερο 15 σε 26 εμφανίσεις, από τότε που τελείωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, με μοναδικό παίκτη που έχει περισσότερα να είναι ο Μέμφις Ντεπάι. 

Με αυτό το τέρμα, ο Βαϊνάλντουμ έχει καταφέρει να σκοράρει σε κάθε διοργάνωση με την εθνική του ομάδα καθώς έχει βρει δίχτυα σε προκριματικά Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Nations League και βέβαια σε τελική φάση Euro και Μουντιάλ.

Κι όμως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο επίτευγμα για τον Ολλανδό. 

Ένα τρομερό στατιστικό που τον συνοδεύει είναι οι νίκες των «Οράνιε» όταν σκοράρει ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ. Σε 17 από τα 18 παιχνίδια που ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ έχει βρει δίχτυα με την Ολλανδία, η νυν ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ έχει κερδίσει. 

Το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει ήταν εκείνο της 1ης Σεπτεμβρίου του 2016 όταν και ηττήθηκε με 2-1 από την Εθνική Ελλάδος....

 

 

 

Στράτος Μαρίνος