Euro 2020: Στη Σκωτία σκοράρεις μόνο αν το όνομά σου ξεκινάει με «Μακ»

Η Σκωτία ρίχνεται στη μάχη του Euro 2020, αντιμετωπίζοντας το μεσημέρι την φιλόδοξη Τσεχία (16/04, 16.00) στη Γλασκώβη, με μία πολύ περίεργη παράδοση να ακολουθεί τους «σκόρερ» της βρετανικής ομάδας.  



Euro 2020: Στη Σκωτία σκοράρεις μόνο αν το όνομά σου ξεκινάει με «Μακ»

Έπειτα από 25 χρόνια απουσίας από τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η εθνική ομάδα της Σκωτίας αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες την Τσεχία για το δεύτερο παιχνίδι του 4ου ομίλου του Euro 2020.

Η Σκωτία έχει αγωνιστεί παλαιότερα σε δύο ακόμη Euro, το 1992 στη Σουηδία και το 1996 στην Αγγλία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει τη φάση των ομίλων. 

Το 1992, έχασε τα πρώτα δύο παιχνίδια κόντρα σε Ολλανδία και Γερμανία αλλά κατάφερε να κερδίσει τη Σοβιετική Ένωση με 3-0. Σκόρερ του παιχνιδιού οι ΜακΣτέι, ΜακΚλαίρ και ΜακΆλιστερ. 

To 1996, είχε μία ήττα από την Αγγλία, μία «λευκή ισοπαλία» με την Ολλανδία και μία νίκη με 1-0 κόντρα στην Ελβετία με σκόρερ τον ΜακΚόιστ.

Βλέπετε κάποιο κοινό ανάμεσα στους σκόρερ; 

Σε μια περίεργη παράδοση που ακολουθεί την εθνική Σκωτίας, οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουν βρει δίχτυα με το εθνόσημο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχουν ένα κοινό στοιχείο· το όνομά τους ξεκινάει με το «Μακ».

Στην αποστολή για τη διοργάνωση υπάρχουν ακόμη τρείς παίκτες με την συγκεκριμένη «έναρξη» στα ονόματά τους. 

Ο λόγος γίνεται για τους ΜακΚένα της Νότιγχαμ Φόρεστ, ΜακΓκιν της Άστον Βίλα και ΜακΤόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θα συνεχιστεί η παράξενη αυτή παράδοση ή θα υπάρξει σκόρερ χωρίς το «Μακ» στο όνομά του ; Η απάντηση θα δοθεί στο «Χάμπντεν Πάρκ», εκεί που θα δώσει τους δύο από τους τρεις αγώνες της η ομάδα του Στιβ Κλαρκ.

Στράτος Μαρίνος